ABD'deki okul katliamlarıyla, işgal edilen ülkelerdeki katliamlar aynı

ABD'deki okul katliamlarıyla, işgal edilen ülkelerdeki katliamlar aynı
17 Aralık 2012 10:18

Amerika'da gene bir okul basıldı; 20'si çocuk, 28 kişi yaşamını yitirdi.


Baki KARAKOL H&H YORUM

Olay, 15 Aralık 2012 Cumartesi günü, ABD'nin Connecticut eyaletinin Newtown şehrinin Sandy Hook İlköğretim Okulu'nda, saat 09.40'da yaşandı.
 
Aynı gün internet gazetelerimizde, Pazar günü de yazılı basınımızda genişçe ve fotoğraflı yer alan haberlere göre… Adı açıklanmayan saldırgan, öğretmen annesini de öldürmüş… ABD Başkanı Obama “Bugün kalplerimiz kırık” değip ağlamış… Ülkesi ABD'nin “bu tür trajediler”le çok uzun süredir karşı karşıya olduğunu anımsatmış, trajedilerin son bulması için siyasete bakılmaksızın “anlamlı adımlar”ın atılması gerektiğini vurgulamış… “Bu gece Michelle, ben ve tüm Amerikalılar, çocuklarımıza daha sıkı sarılıp, onları ne kadar sevdiğimizi söyleyeceğiz ama Connecticut'taki kurbanların aileleri bunu yapamayacak ve onların hepimize ihtiyacı var”  diye eklemiş…
 
Gözlerim yaşardı(!).. Aman aman… Bu ne duyarlılık, bu ne duygusallık(!)…
 
Demek… Timsahların gözyaşları yalan değilmiş(!)…  
….
 
Gülmece bir yana…
 
Amerika'da yılda iki defa neden “sapık”lar, “manyak”lar okul basarlar, suçsuz, günahsız çocukları, yetişkinleri katlederler?!.
 
Dünyayı “dizayn”, kimi ülkelere de elerki (demokrasi) “ihraç” eden(!) ABD, “bu sorununa” neden şimdiye kadar çözüm bulamadı?!.
 
Obama'nın sözlerinden anlaşılıyor ki… ABD, “sorununa” çözüm bulmak için çalışma başlatacak…
 
Umut ederim… Bizdeki gibi, söz “söylem” olarak kalmaz, gerçekten “soruna çözüm” bulunur.
 
Ben şahsen mutlu olurum.
 
Sapıkların, manyakların okul basıp savunmasız insanları katletmeleri, kabul edilir değildir! Tam bir “insanlık ayıbı”dır!
 
ABD'nin sicili, “insanlık ayıpları” ile kabarıktır!..
 
ABD'nin bugünkü “Obama yönetimi”nin, öncelikle kendi ülkelerindeki, sonra da başka ülkelerdeki insanlık ayıplarıyla ciddi biçimde yüzleşmesi gerekir!
 
Obama, bunu mu kastetti?!.  
 
Bunu kastettiyse… Obama'ya kocaman bravo, alkış!..
 
Ama eğer… Başlatacağı çalışmayla, yalnızca “kendi iç ayıbı”yla yüzleşmeye kalkışırsa, ayıp eder, yaşamının yanlışını yapar!..
….
 
Emperyalist sistemin, “lümpen üretme, yaratma” özelliği vardır.
 
O lümpenler, okul ya da kalabalıklı başka yerleri basarlar, çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek demeden insan katlederler.  
 
Lümpenlerin baskın yapıp katliam gerçekleştirmeleri bana hep, ülkeleri emperyalist ABD'nin, bin bir uyduruklarla “ülke işgalleri”ni ve oralarda nice suçsuz günahsız insanları tankları, topları, tüfekleri, bombalarıyla katletmelerini anımsatır.
 
Son olayda da aynı olmuştur.
 
Emperyalist sitemin ürünü “lümpenler”in, okul ya da başka kalabalıklı yerleri basmaları, insan katliamı yapmaları ile… Emperyalistlerin, örneğin Irak'a, Afganistan'a askeri güç kullanarak girmeleri, oralarda “insan katliamları” yapmaları arasında ne ayırt (fark) var?!
 
Hiçbir ayırt yok!
 
Amerika'daki serseri, manyak “lümpen baskınları”nda yaşamını yitiren çocuklar, yetişkinler, çocuk ve yetişkin de… İşgal edilen ülkelerde gerçekleşen katliamlarda yaşamlarını yitiren çocuklar “çocuk”, yetişkinler “yetişkin” değil mi?!.
 
Okul ya da başka kalabalık yerlere yapılan baskınla, “ülke işgalleri” birebir aynıdır!..
 
Obama, işgal ettikleri ülkelerde, askerlerinin gerçekleştirdikleri katliamlarda yaşamlarını yitiren çocuklar için de, onlarla birlikte suçsuz günahsız yetişkinler için de hiç duygusallaştı mı, ağladı mı, gözyaşı akıttı mı?!.
 
Tanık olmadım!..
 
Obama, ülkesi dışındaki yerlerde kendilerinin yaptıkları katliamlarda yaşamlarını yitirenler için neden ağlamadı, neden gözyaşı akıtmadı?!,
 
Ama… Kendi ülkesinde “katliam” olunca, katliamda insanlar ölünce hüngür hüngür ağlıyor!..
….
 
Kendi “yaptıkları” yetmezmiş gibi, bir de “yaptırdıkları” var! Örneğin: Suriye'de, Filistin'de!..
 
Arka çıkıp durdukları İsrail unutulur mu?!.
 
Filistinli çocukların, yaşlı kadınların suçları, günahları ne?!.
 
Amerika'daki lümpen baskınlarında yaşamlarını yitirenlerinki can da… Gazze'de, Irak'ta, Afganistan'da, Suriye'de vb yaşamlarını yitirenlerin ki can değil mi?!.
….
 
Amerika'daki katliamlarda, “canından olanlar”a üzüldüğü kadar, başka ülkelerdeki işgallerde canından olanlara da üzülmek… Soruna, kökten ve evrensel çözüm bulmak, bulunacak çözümü yaşama geçirmek, titizce koruyup kollamak gerek…
 
Yoksa… Kuru laf edilmiş olur.
….
 
Obama, “göstermelik” de olsa, bir “insanlık sınavı”na hazırlanıyor.
 
Ne kadar başarılı olurlar, bilemem. Ama… “Milimlik” de olsa, Obama'nın başarı elde etmesi, “insanlık kazanımı”dır!
….
 
Umut ediyor ve diliyorum ki… Amerika'da okulların “lümpen baskını” yemesi, emperyalistlerin de “ülke işgalleri”nde bulunmaları, “alınması kaçınılmaz önlemler”le son bulur…
 
[email protected]


Yazarın Son Yazıları:
Molla Kasım
Başbakan diyor ama lafla 'sağlıklı millet inşa edilmez'
Birand, hastalığın mı, ihmalin mi, gündemin mi kurbanı?