Molla Kasım

Molla Kasım
27 Ocak 2013 17:57

Molla Kasım, Türk Milli Eğitimi'nin Atatürkçü Bakanı Hasan Ali Yücel'in adını ağzına alınca, bu yazıyı yazma gereksinimi duydum.

 
Molla Kasım… Cumartesi (26 Ocak 2013) günü Marmara Üniversitesi'nin 130'un kuruluş yıldönümünde ettiği şu “Galatasaray Üniversitesi'nde meydana gelen yangından dolayı tüm bilim dünyamıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Çünkü benzer bir binanın içindeyiz. Yangının tarihi binayı tahrip etmesinin yanı sıra içindeki kitaplara da zarar vermesi bizi üzmüştür. Böyle acı hadiselerin tekrar yaşanmaması için böyle tarihi mekânlarda, gerekse kitap gibi hassas eserlerin bulunduğu binalarda yetkililerden, kullanıcılardan daha dikkatli olmalarını rica ediyorum” sözleriyle, “Bilimden, bilim dünyasından, tarihten, tarihi binaların öneminden, kitaptan, kitabın değerinden, kitabın korunması için önlemler alınmasından dem vurması önemli!..” diye düşünmeme neden olan Başbakan'ın, “Milli”liği” çoktan uçmuş gitmiş, “Eğitim”i de değişime uğramak üzere olan Bakanlığa atadığı Nabi Avcı'dır.

 
1953 Bilecik doğumlu Nabi Avcı, Eskişehir AKP vekilidir.

ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. İletişim Profesörü'dür. Üniversitelerde dersler vermiştir. Milli Eğitim Bakanlığı'nda ve Başbakanlıkta danışmanlık yapmıştır. UNESCO Türkiye Milli Komisyon Başkanlığını yürütürken, 2011'de, Milletvekilliği için istifa etmiştir. TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Evli ve 5 beş çocuk babasıdır. İngilizce bilir.
 
Başbakan'ın “Nabi Hocası”dır.
 
“Molla Kasım” imzasıyla gazetelere “gülmece” yazılar yazmıştır.
 
Lakabı, “Molla Kasım”dır.
 
Türk Milli Eğitimi'nin, günümüzün en geri, gerici hareketi “4+4+4”ün mimarlarındandır.  
 
Başkanlığını yürüttüğü Kamutay Milli Eğitim Komisyonu'nda, “4+4+4”ü nasıl da oldubittilerle oylattığı iyi bilinir, hafızalardadır.
 
İşte bu şahıs, bugün İmam Yetiştirme Bakan!
 
İmam Yetiştirme Bakanlığı'nın resmi kayıtlardaki tanımı “Milli Eğitim Bakanlığı'dır.” Ama… Bu tanımın hiçbir geçerliliği yok!..
…..
 
Kendine “Mola Kasım” kod adını seçip uygun görecek kadar, emperyalistlerin yozlaştırdıkları ve siyasallaştırdıkları İslam'ın hizmetlisi Nabi Avcı, “devir teslim töreni”nde, görevi, kendisi gibi “emperyalist ürünü dinin hizmetlisi” Ömer Dinçer'den devralırken, kendisiyle ve kendileriyle her bakımdan zıt, Türkiye'nin aydınlık yüzü, devrimcisi, Türk Milli Eğitimi'nin çağdaş emekçisi, Atatürkçü Hasan Ali Yücel'e neden teşekkür etti?!. Anlamış değilim ve şaşkınlık içindeyim!
 
“Emperyalist üretimi din”
in, dünya malı düşkünü hizmetlilerinin, Hasan Ali Yücel'le ne ilişkileri olabilir?!.
 
Olamaz!.. Olmamalı!..
 
“4+4+4”
ün mimarlarının, “4+4+4” benzerlerini yıllar önce toprağa gömmüş Hasan Ali Yücel'i anmaya, “Hasan Ali Yücel” adını, o tükürük dolu ağızlarına almaya, Hasan Ali Yücel'e teşekkür etmeye kalkmaya ne hakları var?!.
 
“Molla Kasım”, “Hasan Ali Yücel”den söz ederek, şirin görüneceğini, kitleleri kandıracağını sanıyorsa, yanılıyor.
 
Koca Türkiye, Kamutay Milli Eğitim Başkanlığı Salonu değildir. Molla Kasım, orada yaptığı alavere dalavereleri, Türkiye'de de yapacağı sanısında mıdır?!.
 
Ben, Molla Kasım'ın, hız kesmeyeceğini, Milli Eğitim Komisyonu'ndaki alışkınlıklarını, Bakanlıkta da sürdüreceğini düşünüyorum.
 
Bakanlık personeli ile tanıştıktan sonra, hızlı başlangıçlar yapacağı, ilerleyen süreçte Bakanlığa bağlı bütün birimlerde tedirginlik yaratacak işlere imza atacağı beklentisindeyim.  
 
En çok da, “4+4+4” gerici hareket üzerinde yoğunlaşacak ve “4+4+4” gerici hareketin işlev kazanmasına çalışacak.
 
Ama… Molla Kasım'ın ve Molla Kasımların unuttukları bir şey var: Bu maya tutmaz, tutmayacak!..
 
Çünkü… Bu yurdun mayasında, emperyalistlerin yozlaştıramadıkları ve siyasallaştırmadıkları “Anadolu Müslümanlığı”  ve Atatürk, Atatürk emeği, Atatürk Düşüncesi var.
 
Bu ikisi öyle bir kaynaşmıştır ki!.. Beton olmuş! Demir olmuş! Çelik olmuş! Ne kadar emperyalist güç varsa gelsin, bir mini parça dahi koparamaz, koparamayacak! Molla Kasım ve başka Molla Kasımlar buyursunlar, hizmetkârları oldukları emperyalistlere denetsinler, test ettirsinler!..
 
[email protected]


Yazarın Son Yazıları:
Molla Kasım
Başbakan diyor ama lafla 'sağlıklı millet inşa edilmez'
Birand, hastalığın mı, ihmalin mi, gündemin mi kurbanı?