Seçimi kaybeden AKP’li başkan için inanılmaz iddialar

Seçimi kaybeden AKP’li başkan için inanılmaz iddialar
2 Nisan 2024 12:16

30 yıl sonra AKP’den CHP’ye geçen Manisa’nın Gördes ilçesinde seçimi kaybeden AKP’nin adayı Muhammed Akyol’a yönelik iddialar damga vurdu.
Cumhuriyet’te yer alan iddialara göre AKP’li Akyol seçimin kaybedileceğinin anlaşılması üzerine, eşi ve birkaç arkadaşıyla dün erken saatlerde belediye binasına giderek mazbata verilmeden önce kendilerine yakın bazı partilileri, kovulmalarını zorlaştırmak için müdür yapmak istedi.

 

 

CHP seçim müşahiti avukat Pınar Beyazıt, “Bu iddiayı ilk duyduğumuzda ihtimal vermedik. Ancak bir süre sonra belediyenin insan kaynakları müdürü tarafından da müdür atamalarına ilişkin bilgilendirildik. İbrahim Büke’ye de müdür atamaları ve evrakların çalınmasıyla ilgili ihbar geldi. O da hemen harekete geçti” dedi.

 

 

KAMERA DETAYI
İşlemler sırasında belediyedeki kameraların kapatıldığını belirten Beyazıt, “İçeriden ihale evrakları dahil olmak üzere kutu kutu, poşet poşet dosya ve evrak çıkarmışlar. Polis ile baskına gidildi. Muhammed Akyol kameraları kapattıranın kendisini olduğunu, belediye personeli Serkan Temel’e emri verdiğini itiraf etti. İfade için çağrıldı ama gelmeyi kabul etmedi” ifadelerini kullandı.