Özgür Özel: İkinci olana mazbatayı verme rezaleti, Van halkına pusu kurmaktır

Özgür Özel: İkinci olana mazbatayı verme rezaleti, Van halkına pusu kurmaktır
2 Nisan 2024 15:05

Van’da 31 Mart yerel seçimlerinde seçilme hakkı geri alınan DEM Parti Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan’ın yerine; seçimi kaybeden AKP adayı Abdulahat Arvas’a mazbata verildi. Yaşananlara tepki gösteren CHP lideri Özgür Özel, ‘İkinci olana mazbatayı verme rezaleti, Van halkına pusu kurmaktır’ dedi.

 

 

Van İl Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerde seçilme hakkı geri alınan DEM Parti Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan’ın yerine 130 bin oy farkıyla kaybeden AKP adayı Abdulahat Arvas’ı belediye başkanı olarak belirledi.

DEM Parti Van’da 14 ilçenin tamamını kazanarak bir ilke imza atmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart gecesinden sonra ilk kez kamera karşısına geçti. Özel, ANKA Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Özel, Van’da yüzde 55,68 oy oranıyla belediye başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iptalini şöyle değerlendirdi:

“Seçim sonuçları hakkında yaptığı balkon konuşmasında, gerçi birinci parti olan partimizi kutlamadı ama, seçim sonuçlarına saygılı davranacağını ifade eden bir konuşma yapmıştı. Ben bu konuşmayı önemsedim. Orada öyle konuşup da sonra rakibinin üç katı kadar oy alan bir büyükşehir belediye başkanı varken ona tuzak kurup ikinci olana mazbatayı vermeye rezaletine kalkışırlarsa söylediği bütün sözler hükümsüz hale gelmiş olur.”

 

 

”VAN HALKININ İRADESİNİ HİÇE SAYMAK, ONA PUSU KURMAKTIR”

 
“Çünkü aday zamanında başvurmuş, temyiz kağıdını almış, memnu hakların iadesi hallolmuş, aylarca kampanya yapmış. Cuma akşamı saat 16.55’te, Diyarbakır’dan gidip bir başvuruyla bunu iptal ettirmek, Van halkının iradesini hiçe saymak, ona pusu kurmaktır.