Özgür Özel: Hukuktan şaşar ve sertleşirlerse gidişlerini hızlandırırlar

Özgür Özel: Hukuktan şaşar ve sertleşirlerse gidişlerini hızlandırırlar
2 Nisan 2024 15:17

31 Mart seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli’nin açıklamalarını değerlendiren CHP lideri Özgür Özel, “Hukuktan şaşar ve sertleşirlerse gidişlerini hızlandırırlar” dedi.

 

 

31 Mart Yerel Seçimlerini galibiyetle tamamlayan CHP’de zafer konuşması yapan Genel Başkan Özgür Özel ‘itidalli’ konuşmasında partililere galibiyeti olgunlukla karşılama ve kaybedenleri üzmeme çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim sonrası yaptığı balkon konuşması da ‘ılımlı’ bulunurken MHP lideri Devlet Bahçeli’nin çıkışı lidereler arasında en sert açıklama olarak kaydedildi.
Erdoğan ve Bahçeli’nin açıklamalarını değerlendiren Özgür Özel, “Hukuktan şaşar ve sertleşirlerse gidişlerini hızlandırırlar, bu kadar net” dedi.

Özgür Özel, Gazeteci Özlem Akarsu Çelik’in sorularını yanıtladı:

 

 

‘KAYBETTİKLERİMİZDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK’

 
Seçim gecesi galibiyeti olgunlukla karşılayalım vurgusu yaptınız, neden?

“Yüzüncü yılda Erdoğan Kısıklı’da evinin önünde ana muhalefet liderine bay bay Kemal dedi ve yuhalattı, çok çirkindi. Biz çok kaybettik ve kaybettiklerimizden çok şey öğrendik. Bize oy veren AKP’li MHP’li ya da reisçi seçmeni üzmek istemedik.”

 

 

‘AMACIMIZ PROJELERİ ORTAKLAŞTIRMAK’

 
89 başarısı hatırlatılıyor ama o süreç iyi yönetilememişti. CHP bu başarıya hazır mı?

“Bir ay önce de 94 hezimeti hatırlatılıyordu. Biz bilimsel hazırlandık seçimlere. Gün gün ölçüm yaptırdık. Genç arkadaşlarımız var. Onları da hazırlıyoruz. Çalışmaya başladık. Gökhan Zeybek’le birlikte Mansur Başkan ve ilçe başkanlarımızla buluşuyoruz. Devir teslimler öncesi herkesi bilgilendiriyoruz. Yarın  ve sonraki gün de büyükşehir-il ve ilçe başkanlarıyla online toplantı yapacağız.

Yılmaz Büyükerşen’in rektörlüğünde bir yerel yönetimler üniversitesi kurup yöneticilerimizi burada yetiştireceğiz. Sayıştay’dan emekli deneyimli denetçilerle de belediyelerimizi 3 ayda bir denetleyeceğiz. Amacımız, kreş, yurt vb. projeleri ortaklaştırmak, bir örnek yapmak.

 

 

‘AHMET NECDET SEZER BABAI ARADI’

 
Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer arayıp tebrik etti ve babamı telefona istedi. Babama dedi ki, ‘Ben de öğretmen çocuğuyum. Eşim Semra da öğretmen. Siz de öyle. Bir öğretmen çocuğunun buralara gelip bu başarıyı elde etmesi gurur verici. Sizi de tebrik ediyorum.’

Gün gün ölçümler yaptırdık. Artvin tehlikedeydi, oraya gittim. Kilis’e Erdoğan’la arka arkaya gittik çünkü onlar da bilimsel çalışıyor ve görüyordu Kilis’i alacağımızı. Anketlere bakıp son anda Marmaris’e gidip seçmenle buluştuk. Hepsi yerinde müdahalelerdi, sonuç aldık.

 

 

‘GİDİŞLERİNİ HIZLANDIRIRLAR’

 
Erdoğan’ın ilk konuşması ılımlıydı ama sertleşebilir mi? Sandıktan çıkan değişim talebi yargıdaki kritik davalara, hukuksuz uygulamalara yansır mı?

“Erdoğan olumlu konuştu ama Bahçeli öyle değildi. Hukuktan şaşar ve sertleşirlerse gidişlerini hızlandırırlar, bu kadar net.

Karaoğlan Ecevit 1977 başarısına imza attığında 3 yaşındaydım. Futboldan örnek vereyim. Barselona alt yapısında önce kaybetmeyi öğretirler çünkü kaybetmeyi bilmeden kazanmayı öğrenemezsiniz. Biz çok kaybettik, acı çektik, öğrendik. Nasıl kazanacağımızı biliyorduk ve başardık.”