CHP’li kurmaylar tarihi geceyi anlattı: Yıllardır partinin içinde böyle bir gün geçirmemiştik!

CHP’li kurmaylar tarihi geceyi anlattı: Yıllardır partinin içinde böyle bir gün geçirmemiştik!
2 Nisan 2024 08:59

CHP’nin büyük başarı elde ettiği seçim gecesi yaşananları Cumhuriyet’e anlatan parti kurmayları, “Gece hep gülen biz olduk. İlk gelen sonuçlar bizi hep mutlu etti. İlk doğuda sandıklar açılmaya başladıktan sonra sistemimizde hiçbir sorun olmadı ve ilk gelen sonuçlar bizi hep mutlu etti. Yıllardır partinin içinde böyle bir gün geçirmemiştik” dedi. Seçim sonuçlarını da değerlendiren kurmaylar, “CHP’ye oy verilmiyor algısını yıktığımız bir seçim süreci oldu. Genel seçimden sonra bu kadar kısa bir sürede iktidarın oyunun bu kadar değişmesi, yenilenen bir muhalefetin içindeki yeni yapının böyle bir başarıyı elde etmesi çok önemli” ifadelerini kullandı.

 

 

Fotoğraf: CHP Fotoğraf Servisi

 

 

‘ÜLKEMİZE BAHAR GELDİ’

 
Bu seçimin sonuçlarını en çok ekonominin etkilediğini söyleyen partililer, “İttifak olmamasına rağmen de başarı sağlandı. Bu bir başlangıç. Ülkemize bahar geldi. Baharı getiren yazı da getirir” yorumunu yaptı.

 

 

İLK KEZ KAZANILDI

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de daha önceki seçimlerde sadece 1 ilçe kazanan CHP, bu seçimlerde ilçe sayısını 3’e yükseltti. CHP, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de de önceki seçimde olduğu gibi bir ilçe belediyesini kazandı. Bunların yanı sıra parti daha önceki seçimde hiç belediye kazanamadığı Kayseri’de 4 ilçeyi, Erzurum’da da iki ilçeyi kazandı.