İmamoğlu: Millet kazandı, bir kişinin vesayeti bitmiştir

İmamoğlu: Millet kazandı, bir kişinin vesayeti bitmiştir
1 Nisan 2024 01:10

İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı ve CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, yüz binlerce kişinin toplandığı Saraçhane’de vatandaşlara seslendi.

 

 

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

 

 

“Benim büyük ailem… Sizlerle tanışmaya, kucaklaşmaya geldim. İstanbul, 16 milyon İstanbullu kazandı. Kutlu olsun. Bu seçimin kaybedeni yok. Bizim olduğumuz yerde öteki yok. İstanbul’a, bütün insanlarımıza hayırlı olsun.

Alevi’sine, Caferi’sine, şafisine, tüm mezheplerine, bu şehrin Kürtlerine, Çerkez’ine, her etnik kökenden insanına hayırlı olsun. Hristiyan’ına, Musevi’sine, Ermeni’sine hayırlı olsun.

Bu şehirde yeni bir kültür başladı, milletin parası artık milletin oldu. Bu şehir bize Mustafa Kemal’in emanetidir. Bu başarıya hep birlikte 5 yıl önce başlayan demokrasi yolculuğuyla başladık. Bu başarıya değer katan ve bu yolculuğu birlikte tasarlayarak İstanbul’da güçlü bir başarı elde etmemize vesile olan sayın Özgür Özel’e teşekkür ediyorum.

Bugün tek bir oyumuza bile zeval gelmemesini sağlayan il başkanımız Özgür Çelik’e teşekkür ediyorum. Yöneticilerimize, ilçe başkanlarına, adaylarımıza teşekkür ediyorum. İstanbul’un 10 binlerce gönüllerine teşekkür ediyorum.

Ben şunu düşünüyorum, halk bize ne mesaj verdi? Halk seçime giren rakiplerimize, hükumete, sayın cumhurbaşkanına hangi mesajları verdi? Yuhalama yok. Bütün bunları konuşacağız.

 

 

 

Bizler şunu anladık; sizler İstanbul’da tasarruf ve bereket dönemi başladı dediniz. Partizanlık bitti, liyakat, adalet var. Dayanışmacı, halkçı belediye var. Bu anlayış kazanmaya devam edecek. Her İstanbulluya eşit ve adil hizmetin ulaştığı dönem devam edecek. Milletimiz dedi ki hızını artır, yoluna devam et. Kalkınmacılık belediye dönemi başlamıştır dedik. İstanbul’un bu akşam verdiği tarihi mesajı nasıl bize vermişse hükumet yetkililerine de verdi. Verdiği talimat şu; seçilen seçilene saygı gösterecek, seçilen seçilene saygı gösterecek, seçilen seçilene zulüm, dayatmacılık yapamaz, vesayet kuramaz, doğru mu? Ne dediniz; kanal yok, İstanbul var. Kanal bitti, İstanbul yaşayacak.

Seçilmiş yöneticileri yok saymak değil, onlarla çalışmak, istişare var demiştir. Kontrolsüz denetim gücü yok. Mertçe, adilce mücadele var demiştir. Belediyeye ait kurumların yapısını değiştirerek çözümleri engelleme yok UKOME gibi. İstanbullunun her sorununda ortak çalışma, ortak amaç var demiştir. İstanbul bu akşam demiştir ki sayın cumhurbaşkanı, 18 aydır bir imzayı esirgediğin Sefaköy-Belikdüzü metro hattını imzala, İstanbul o hizmeti hemen alsın, engelleme, işine bak demiştir.