Hakkari'de AKP-BDP kardeşliği

Hakkari'de AKP-BDP kardeşliği
12 Nisan 2013 14:25

AKP Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, KCK davasından tahliye olan ve geçen hafta görevine başlayan Yüksekova İlçesi’ne bağlı Esendere Beldesi’nin Belediye Başkanı BDP’li Hurşit Altekin’i makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

AKP Hakkari İl Başkanı Özbek ve beraberindeki partililer, 12 Ocak 2012 tarihinde yapılan KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve Van 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen duruşmada tutuklanan; 15 Şubat’ta ise tahliye olup geçen hafta göreve başlayan Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin’i makamında ziyaret etti. Altekin’e geçmiş olsun dileklerinde bulunan Özbek, başlatılan bu barış süreciyle birlikte halk için hizmet vereceklerini söyledi. Başlatılan çözüm sürecine herkesin destek vermesi gerkitiğini kaydeden Özbek, Sizler de bu halk için çalışıyorsunuz, bizler de yine bu halk için hizmet veriyoruz. Hep beraber bu halk için hizmet vermeye çalışacağız. Güzel bir ortam var, güzel bir zamandayız. Huzurlu bir süreç yaşıyoruz. El birliğiyle bu sürece destek vermeye çalışacağız. İnşallah bu süreç hepimiz için hayırlı olur dedi.

 

 

Ziyaretin kendilerini memnun ettiğini belirten Belediye Başkanı Altekin ise çözüm sürecine hep birlikte destek vereceklerini ifade etti. Altekin, Bu yeni sürece hep birlikte destek vermemiz gerekiyor. Bölge halkı bu yeni süreci ve huzurlu ortamı yeterince hak etti. Süreci destekleyemeyenin vicdanında sıkıntı var demektir. Bu nedenle hepimiz bir olup bu yeni süreci ilerletmeliyiz diye konuştu.

 

 

Hakkari’nin birçok konuda geri kalmış durumda olduğunu kaydeden Altekin, İnanıyoruz ki bu süreçle beraber bazı şeyler değişip gelişecektir. Bu yüzden de sizlerin desteği çok önemlidir. Bu konuda da bir şüphemiz yok. Samimiyetiniz konusunda bir endişemiz yok, bu konudaki inancımız tamdır. Bu saatten sonra da bu halka hizmet vermek lazım. Halkımız da bunu istiyor. Bunun için de bu halka birlikte olup daha güzel şeyler yaşatmalıyız dedi.