Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey: Bütçenin 6 aylık harcamasını 3 ayda yapmışlar!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey: Bütçenin 6 aylık harcamasını 3 ayda yapmışlar!
14 Nisan 2024 08:56

Bursa Belediye Başkanı Bozbey, AKP’li yönetimin 6 aylık bütçeyi 3 ayda harcadığını söyleyerek “Bayramdan hemen sonra geniş kapsamlı inceleme başlatıyoruz” dedi.

 

 

 

20 yıl Nilüfer Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Bozbey, 2019’da talip olduğu Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna 31 Mart’taki seçimlerin ardından oturdu. Bozbey AKP’nin kalelerinden biri olan Bursa’dan çıkan seçim sonucunu Sözcü TV’den Gülinay Selçuk’a anlattı:

 

2019’daki mağlubiyetin ardından siz sahadan hiç çekilmediniz. Motivasyonunuz neydi?

Hedefimiz hep belliydi, biz büyükşehirde bir değişim yaşanması gerektiğini gördük. Çünkü Bursa gerçekten kötü yönetiliyordu. Hava kirliliği maksimum seviyelere ulaştı, çevre kirliliği vardı. Bursa’nın trafik ve ulaşım ile ilgili sorunları var. Bursa’nın planı yok, planlamadan başlayan, çevre düzeniyle ilgili projelendirmelere kadar bir sorunlar yumağı var. Bunları çözebilmek için de önce insan diyen bir anlayışın Bursa’nın dört bir tarafına yayılması gerekiyordu.

 

 

RÜZGAR FIRTINAYA DÖNÜŞTÜ

Seçim öncesi en çok gelen talep ve istekler nelerdi? Halk size nasıl güvendi?

Halk bizi zaten tanıyordu. Her gittiğimiz ilçede “Nilüfer gibi olacak mı?” sorusuyla karşılaştık. Nilüfer’deki hizmetlerin aynılarını tüm ilçelere yayma sözü verdik. İnsanlar bize inandı ve 3 ayda gördük ki rüzgâr zaten bizim lehimize esiyor, sonra o rüzgâr sandıkta fırtınaya dönüştü. İl ve ilçe başkanımızla 3 ay boyunca beraberdik. Görünmeyen kahramanlarımız vardı; ev ev dolaşıp bizi anlatan Bursalılar. Nilüferliler, farklı ilçelerdeki eşini dostunu arayıp bizleri anlattı. Gerçekten Nilüferliler inanılmaz çalıştı bu seçimde.

 

 

İNCELEME BAŞLATIYORUZ

Nasıl bir belediye devraldınız?

En geç mazbata alan büyükşehir belediyesi bizdik. Son iki haftada nelerin yapıldığını hiç bilmiyoruz. Bayramdan hemen sonra geniş kapsamlı inceleme başlatıyoruz. Kamuoyunu da bilgilendirip aydınlatacağız. Çünkü burada harcanan her bir kuruş bu şehirde yaşayan 3,3 milyon insanın parası. Şu an, bütçe dengesinin bozulduğunu görebiliyoruz, çünkü bütçenin 6 aylık harcamasını 3 ayda yapmışlar.