Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Bahçetepe: CHP’deki değişim tüm ülkeyi değiştirdi!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Bahçetepe: CHP’deki değişim tüm ülkeyi değiştirdi!
14 Nisan 2024 10:10

İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Bahçetepe, ittifakla girilen 2019 seçimlerinde alınan 91 bin oydan daha fazlasını ittifaksız aldı, seçimi kazandı. Bahçetepe’ye göre başarının anahtar sözcüğü ‘değişim.’

 
CHP, yerel seçimlerde beklentilerin üzerine çıktı, İstanbul’da 12 yeni ilçe belediyesi kazandı. Cumhur İttifakı’nın tek aday çıkararak yarıştığı Gaziosmanpaşa’da CHP seçime ittifaksız girdi. 2019’daki yerel seçimlerde Millet İttifakı olarak seçime katılan CHP 91 bin oy aldı. Tek başına girdiği 31 Mart 2024 seçimlerinde ise aldığı oy 107 bin oldu. İtirazların ardından galibiyeti kesinleşen CHP’nin adayı Hakan Bahçetepe, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı oldu. 2004’ten bu yana AK Parti tarafından yönetilen belediyede, 2014 ve 2019 seçimlerinde ipi göğüsleyen, 2024’te de aday yapılan Hasan Tahsin Usta’nın koltuğuna oturan Bahçetepe’ye göre, CHP’deki değişim, ülke genelinde ve Gaziosmanpaşa’da da değişim getirdi. Bahçetepe, Sözcü’nün sorularını yanıtladı.

 

 

2019 yerel seçimlerine göre CHP oylarını yaklaşık 16 bin arttırdı. Bu oy artışı nasıl oldu? Önceki dönemden farklı ne yaptınız?

2019 yerel seçimlerinde partimizin oylarını yaklaşık 16 bin artırması, sadece bir rakamdan ibaret değil; yoğun emek, samimi ilişkiler ve stratejik planlamaların bir sonucu olarak ortaya çıktı. Aralık 2019’da gerçekleşen kongrede İlçe Başkanı olarak görevi üstlendim ve bu görevimi belediye başkan aday adaylığı sürecine dek sürdürdüm. Partimizin kapılarını her daim vatandaşlarımıza açık tuttum ve onlarla güçlü, samimi bağlar kurmaya özen gösterdim. Gaziosmanpaşa’da yaşayan komşularımızla, yerel spor kulüpleriyle, muhtarlarımızla ve derneklerimizle geliştirdiğimiz derin ve anlamlı ilişkiler, adaylık kampanyamız sırasında bizim için büyük bir avantaj sağladı. Partimizin ve adaylığımızın Gaziosmanpaşa’da geniş bir kabul görmesinde, bu stratejik ve insan odaklı yaklaşımın büyük bir payı oldu.

 

Siyasette yerel yönetimdeki deneyiminizin ardından bir hedefiniz var mı?

Görev sürem boyunca, öncelikle yerel topluluğumun karşılaştığı temel sorunları tespit ederek, bu sorunlara yönelik etkili çözümler üretmek istiyorum.

 

 

Vatandaşlarla mesafeyi kaldırdım
İlçede ilk değiştireceğiniz şey ne olacak?

Gaziosmanpaşa’da göreve başlamamla birlikte ilk ve en önemli değişiklik, belediye başkanı ile vatandaşlar arasında var olan, sanki aşılmaz dağlar gibi duran mesafeyi tamamen ortadan kaldırmak oldu. Belediye binasını, vatandaşların rahatlıkla girebileceği hizmet alanı olarak tasarlayacağım.

 

 

Türkiye’deki genel değişimle ilgili yorumunuzu merak ediyorum.

Partimizin yerel seçimlerde göstermiş olduğu başarı ve ülke genelindeki değişimin en önemli sebebi partimizde yaşanan değişim sürecidir. Seçmen taleplerinin göz önünde bulundurulduğu parti içi kadrolaşma, partimize duyulan güveni arttırdı. Ayrıca yerel yöneticilerimizin başarılarının oluşturduğu teminat tercihleri partimize yönlendirdi. Dolayısıyla beklediğim bir sonuçtu. İddialarımızda yanılmamanın da mutluluğu içerisindeyim.