Ardahan Belediye Başkanı Demir: Ardahan’ı kaderine terk edilmiş şehir görüntüsünden çıkardık!

Ardahan Belediye Başkanı Demir: Ardahan’ı kaderine terk edilmiş şehir görüntüsünden çıkardık!
14 Nisan 2024 08:50

Ardahan’da ikinci kez belediye başkanı seçilen CHP’li Faruk Demir kentin 32 yıl kaderine terk edildiğini söyledi. Beş yılda yapacağı hizmetleri bu cümleyle özetledi…

 

 

Demir projelerini Sözcü’den Emin Özgönül’e anlattı. 99 bin nüfuslu şehirde göreve geldiği günden itibaren belediye ve kurdukları tekstil fabrikası ile 500 kişiye iş sağladıklarını anlatan Demir “Hedefimiz Ardahan merkez ve ilçeleri olmak üzere 5 bin kişilik istihdam alanı yaratıp şehrimizdeki göçü durdurmak. Önümüzdeki dönemde Ardahan merkezde belediye başkanlığının işleteceği 3 adet tekstil fabrikasını daha hizmete açacağız. Beton santrali ve kilit parke bordür üretim tesisini de ilkbaharda kuracağız. Kilit parke için artık kimsenin kapısına gitmeyeceğiz, Kendi betonumuzu kendimiz üreterek maliyeti de düşüreceğiz” dedi.

 

 

ÇILDIR TURİZMİ

 

 

Ardahan Belediyesi önümüzdeki 5 yıl içinde konut kooperatifi ile belediye çalışanlarını ev sahibi yapmayı da planlıyor. Yeni bir kültür merkezi yapılacak ve evde bakım hizmeti ile de yaşlılara destek verilecek. Et ve süt ürünleri ile Ardahan kavurması gibi diğer yöresel ürünler İstanbul, Ankara ve İzmir’de açılacak 3 mağazada satışa sunulacak. Ardahan’daki Yalnızçam Kayak Merkezi ise Kartallkaya, Uludağ, Palandöken ve Erciyes gibi kayak tesisi olarak hizmet verecek.

Kışın donan ve üzerinde atlı kızaklarla dolaşılabilen cazibe merkezi Çıldır Gölü’ne de daha fazla turist gelmesi sağlanacak, paten pistleri ve göl kıyısındaki sosyal tesisler arttırılacak. Başkan Demir “Yaz ve kış turizmi olanaklarımız var. Çıldır Gölü kışın büyük bir piste dönüşüyor. Kamu ya da özel sektör buraya bir tek çivi çakmamış. Ardahan 32 yıl önce il oldu ama bu 32 yıl iyi değerlendirilmemiş. Kentte trafik düzenlemesi dahi yoktu biz yaptık. Ana caddelerimiz toz içindeydi hepsini asfaltladık. Diğer iller yürüyebilir ama Ardahan’ın koşması lazım” dedi.

 

Demir “Ben Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet sayesinde köyümdeki ilkokulda, ilçemdeki ortaokul ve lisede okudum. Bunun kıymetini bilerek bugünlere ulaştım. 5 yıl önce göreve geldiğimde devraldığım belediye günlerini anımsıyorum. O zaman gördük ki bu şehrin en önemli sorunu halkın vergilerinin israf edilmesiydi. Cenaze hizmetleri bile dışarıdan kiralanan araçlarla sağlanıyordu. Temizlik ve alt yapı sorunları vardı. Ardahan’ı kaderine terk edilmiş bir şehir görüntüsünden çıkardık” diyerek yeni dönemde çok daha fazla çalışmaları gerektiğini vurguluyor.

 

 

35 kız çocuğu okutuyor
Faruk Demir fırsat buldukça konser de veriyor. “Konserlerden alacağım parayı Ardahanlı öğrencilere burs vermek kaydı ile kabul edeyim mi” diye halka soran Demir, yüzde 92 onay aldı. Demir konserlerden elde ettiği geliri Ardahanlı kız çocuklarının okuması için harcıyor ve öksüz-yetim 35 kız çocuğuna burs veriyor.