CHP’li Başarır: Ürgüpte, Kütahya’da sayacaksın ama 39 bin geçersiz oyun olduğu Hatay’da saymayacaksın!

CHP’li Başarır: Ürgüpte, Kütahya’da sayacaksın ama 39 bin geçersiz oyun olduğu Hatay’da saymayacaksın!
10 Nisan 2024 13:53

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 38 bin 888 geçersiz oy ve 3 bin 389 ölüye oy kullandırıldı iddialarına rağmen CHP’nin itirazlarını reddetti. Hatay için yapılan itirazları reddeden YSK’ya CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır Tele1 ekranlarında tepki gösterdi.

 
Türkiye’de yerel seçimler geride kalırken bazı illerde seçim sonuçlarına itirazlar sürüyor. CHP, Hatay’da 3 bin 389 ölüye oy kullandırıldığı iddiası ve 38 bin 888 geçersiz oy nedeniyle YSK’ya itirazda bulundu. YSK ise bu itirazı reddetti. YSK’nin itirazı reddetmesine tepki gösteren CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Ürgüpte, Kütahya’da sayacaksın ama 39 bin geçersiz oyun olduğu Hatay’da saymayacaksın. Seçim sonucunu etkileyecek miktarda ölen yurttaşlarımız seçmen kayıt lisesine alınmış. Mutlak bir hukuksuzluk sebebi” dedi.

 

 

Başarır YSK kararlarını yargılayacak bir üst mahkemenin olmadığını da belirterek, “Sandık kurullarında devlet memurları ve hakimlerin olacağı belli ama kolluk kuvvetlerini ve özel dershanelerden öğretmenler yapılmış. Bunlar tespit edilmiş ve reddediyorsun. Suç işliyorsun. Çünkü YSK’yı yargılayacak üst bir mahkeme yok. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gidemiyorsunuz” ifadelerini kullandı.