CHP’li Adem: CHP’li belediyelerde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için kapsamlı bir yol haritası hazırladık

CHP’li Adem: CHP’li belediyelerde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için kapsamlı bir yol haritası hazırladık
10 Nisan 2024 10:46

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için kapsamlı bir yol haritası hazırladıklarını belirterek, “CHP olarak iktidara geldiğimizde tarım ve hayvancılığı öncelikli alanlarımızdan biri haline getireceğiz. Ancak beklemeye tahammülümüz yoktur. İktidardaki beceriksizlik ve kayıtsızlık, ülkemizi daha fazla sorunlarla karşı karşıya bırakmaktadır. Bu nedenle CHP’li belediyeleri tarım ve hayvancılığın desteklenmesi noktasında seferber edeceğiz. Üreticilerimizin ve çiftçilerimizin sorunlarını biliyoruz ve çözüm önerilerimizle hazırız” dedi.

 

 

CHP Tarım ve Orman Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, CHP’li belediyelerin tarım ve hayvancılık sektörlerini desteklemek için seferberlik başlatacaklarını açıkladı. Adem yaptığı açıklamada, CHP’li belediyelerin tarımsal üretimin her aşamasında çiftçilerin yanında olacağını belirten Adem, “Tohum temini, gübre desteği, sulama altyapısı gibi konularda çözümler üretilecektir. Hayvancılık sektöründeyse yem fiyatlarındaki dalgalanmaların önüne geçilmesi, hayvan hastalıklarıyla mücadele ve modern hayvancılık tesislerinin kurulması önceliklerimiz arasında yer alacaktır” dedi.

 

 

Adem açıklamasında şunları söyledi:

 

 

“Ülkemiz, tarım ve hayvancılık alanında ciddi sıkıntılarla karşı karşıyadır. Yıllardır izlenen yanlış politikalar neticesinde, bu stratejik sektörler ihmal edilmiş, üretim düşmüş ve ithalata bağımlılığımız artmıştır. Oysa tarım ve hayvancılık, ülkemizin can damarlarındandır. Ekonomimizin sağlıklı şekilde işleyebilmesi, gıda güvenliğimizin sağlanması ve istihdamın artırılması için bu alanların güçlendirilmesi şarttır. CHP’li belediyeler bugüne kadar üreticilere ve çiftçilere çeşitli destekler vermiş vermeye de devam edecektir. CHP olarak iktidara geldiğimizde tarım ve hayvancılığı öncelikli alanlarımızdan biri haline getireceğiz. Ancak beklemeye tahammülümüz yoktur. İktidardaki beceriksizlik ve kayıtsızlık, ülkemizi daha fazla sorunlarla karşı karşıya bırakmaktadır. Bu nedenle CHP’li belediyeleri tarım ve hayvancılığın desteklenmesi noktasında seferber edeceğiz. Üreticilerimizin ve çiftçilerimizin sorunlarını biliyoruz ve çözüm önerilerimizle hazırız.

 

 

“KAPSAMLI BİR YOL HARİTASI HAZIRLADIK”

 

 

 

Belediyelerimiz, tarımsal üretimin her aşamasında çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanında olacaktır. Tohum temini, gübre desteği, sulama altyapısı gibi konularda çözümler üretilecektir. Hayvancılık sektöründeyse yem fiyatlarındaki dalgalanmaların önüne geçilmesi, hayvan hastalıklarıyla mücadele ve modern hayvancılık tesislerinin kurulması önceliklerimiz arasında yer alacaktır. Tarım ürünlerinin pazarlanması ve ihracatı için kooperatifler kurulması ve desteklenmesi ve tarım arazilerinin korunması ve verimliliğinin artırılması için çalışmalarımız var. CHP’li belediyeler, kendi öz kaynaklarını bu alanlara aktaracak, ayrıca uluslararası kuruluşların kaynaklarından da faydalanacaktır. Üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve özel sektörle iş birliği içinde olacağız. Halkımızın değerli bilgi birikiminden de istifade edeceğiz. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için kapsamlı bir yol haritası hazırladık. Bölgesel farklılıkları dikkate alacak, iklim değişikliğine uyumlu ve sürdürülebilir bir yaklaşım benimseyeceğiz. Genç çiftçileri ve kadın üreticileri özellikle destekleyeceğiz. ANKA