Edirne Belediye Başkanı Akın: Cumhuriyet sayesinde buradayım, şimdi borcumu ödeme zamanı

Edirne Belediye Başkanı Akın: Cumhuriyet sayesinde buradayım, şimdi borcumu ödeme zamanı
10 Nisan 2024 13:46

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın mazbatasını aldı, göreve başladı. CHP’li Akın, sekiz kadın adayın yarıştığı yerel seçimde ipi göğüsleyen isim oldu. Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı olan Akın, söz verdiği 42 projeyi hayata geçirmek için kollarını sıvadı.

 

 

Edirne’de yerel seçimde 8 kadın aday arasında kıyasıya bir yarış yaşandı. CHP ve AKP’nin yanı sıra DEVA-DEM-HKP-VATAN ve Memleket Partisi de kadın aday gösterdi. Bir bağımsız ile birlikte kadın aday sayısı 8’e çıktı. Sonuçta 99 bin oydan 46 binini alan CHP’li avukat Filiz Gencan Akın ipi göğüsledi ve Edirne’nin ilk kadın başkanı oldu. Edirne’nin 9 ilçesinden 6’sında da CHP’li adaylar seçimi kazandı.

Sözcü’den Emin Özgönül’ün haberine göre 42 ayrı projeyi hayata geçirmek için kolları sıvayan Akın, “Çalgıcı Mektebi’’ de kuracak. Bu projesini, “Bu ülkede sanatın içine tükürenler var. Sanata ve müziğe düşman olanlar var. Biz ise en güzel ritim ve ezgileri yükselteceğiz’’ diyerek açıkladı. “Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet sayesinde bugünlere geldim. Şimdi güzel şehrime borcumu hizmetle ödeme zamanı’’ dedi.

 

Mazbatasını alarak koltuğa oturan Akın’ın uygulamaya koyacağı projeler arasında ‘Dirençli Kentler’ ön sırada yer alıyor. Şehrin depreme hazırlanması gerektiğini belirterek, “22 yıldır ülkeyi yönetenler bunu yapmadı, vergilerimizin hesabını veremedi, depremzedeye çadır sattı. Edirnemizi depremlere ve afetlere hazırlamak en öncelikli görevimiz. Belediye bünyesinde arama-kurtarma birimi de kuracağız. İnşaatlar rant için değil güvenli konutlar olarak yapılacak’’ dedi.

 

 

FATURA İNDİRİMİ PLANLIYOR

 

 

Bir başka proje ile de şehir şebekesi su hattının yenilenmesi, kayıp kaçağın önlenmesi ve su tasarrufu sağlanarak, konut abonelerine yüzde 20 oranında fatura indirimi yapılması planlanıyor. Toplu ulaşıma ağırlık verilmesi, öğrenciye yüzde 20 indirim ve katlı kavşaklar ile trafik ve otopark sorununun çözümü de planlanan hedefler arasında bulunuyor.

Yeşil alanlar, kız öğrenci yurtları, spor alanları, yeni kreşler, hayvan barınakları ve doğal yaşam parkları, tematik köyler ve karavan parklara da öncelik verilecek. Başkan Akın, “Bizler Türkan Saylan’ın öğrencileriyiz ve kızlarımızın eğitimi, ülkemizin gelişimi için de çok önemli, beni yetiştiren Cumhuriyet, benim gibi yüz binlerce kadını da yetiştirecek’’ diyor.

 

Yapacak çok işimiz var

 
Yıllardır Edirne sokaklarında olduğunu, kentin sorunlarını, ihtiyaçlarını bildiğini kaydeden Akın, “Bu kentte çok güzel günler yaşadım, çok güzel anılar biriktirdim. Hedeflerimiz var, bunları gerçekleştirecek gençliğimiz, enerjimiz, kararlılığımız var ve yapacak çok işimiz var’’ dedi.

Hemşehrilerinden övgüyle söz eden Akın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Edirne domuz bağcılara, kadın düşmanlarına, çocukları karanlık tarikat yurtlarına hapsedenlerle aynı yoldan gitmez. Ülkeye göçmen dolduranlara, emeklinin üç kuruşunu cebinden alanlara, gençlerin umutlarını çalanlara pabuç bırakmaz.”