Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı: Kasada maaşları ödeyecek para bile kalmamış!

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı: Kasada maaşları ödeyecek para bile kalmamış!
11 Nisan 2024 10:40

Yerel seçimlerin ardından belediye başkanları mesaiye başladı. Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı belediye çalışanlarının maaşlarının ödenemeyecek durumda olduğunu ifade ederek, kasada hiç para olmadığını söyledi.
31 Mart yerel seçimlerinde koltuğu MHP’den alan CHP’li Hasan Baltacı göreve başladı. Yüzde 49.17 ile birinci parti olan Baltacı en yakın rakibi AKP’li Tahsin Babaş’a 26 puan fark attı.

 

 

Baltacı “Kasada maaşları ödeyecek para bile kalmamış” dedi.

 

Hasan Baltacı sosyal medya hesabı X’ten şu açıklamayı yaptı:

 

 

“Değerli hemşerilerim. 6 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz törenle görevi sizler adına teslim aldık. Dün belediyemizdeki ilk mesai günümüzde geldik gördük ki kasada maaşları ödeyecek para bile kalmamış. Personelimize bayram öncesi ikramiyeli brüt maaş olarak 84 milyon 941 bin 697 lira ödeme gerçekleştirmemiz gerekirken kasada sadece 52 milyon 977 bin liramız olduğu için personellerimizin maaşlarının tamamını, ikramiyelerinin ise bir kısmını ödedik. Bayram sonrası personellerimizin ikramiyelerinden kalan kısmını hemen ödeyeceğiz. Gereksiz tüm harcamalara son verecek, tüm kaynaklarımızı verimli kullanacak, mali disiplini sağlayacağız. Kamuoyunu şeffaflık anlayışımız gereği bundan sonra da bilgilendirmeye devam edeceğiz. Saygılarımla.”