AKP’den CHP’ye geçen belediyede güvenlik kameralarının diskleri değiştirilmiş

AKP’den CHP’ye geçen belediyede güvenlik kameralarının diskleri değiştirilmiş
11 Nisan 2024 09:31

İstanbul’un Tuzla ilçesindeki seçimi yüzde 50.92’lik oy oranıyla kazanan CHP’li Eren Ali Bingöl, mazbatasının geciktirildiği süreçte “Güvenlik kamera kayıtlarını içeren disklerin tamamı değiştirilmiş. Elimizde hiçbir kayıt yok.” dedi.

 

 

31 Mart’ta İstanbul’un Tuzla ilçesinde seçimi yüzde 11 farkla kazanan CHP’li Eren Ali Bingöl’ün mazbatasını teslim alması gecikmişti. AKP’li eski Tuzla Belediye Başkanı’nın görevi bitmişken, seçimden sonra 2 Nisan’da ihale alması gündeme gelmişti. Bingöl mazbatasını 4 Nisan’da gecikmeli olarak teslim almıştı.

Görev değişim öncesi dikkat çeken bir durum yaşandığını anlatan Bingöl, Tuzla Belediyesi’nde AKP dönemine ait tüm kamera kayıtlarının bulunduğu diskin ortadan kaldırıldığı ifade etti.

 

 

‘ELİMİZDE HİÇBİR KAYIT YOK’

 
Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Halk TV’de katıldığı programda konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Güvenlik kamera kayıtlarını içeren disklerin tamamı değiştirilmiş. Seçimden sonra bir kısmı 2 Nisan, bir kısmı da 3 Nisan’da değiştirilmiş. Elimizde hiçbir kayıt yok. Teftiş Kurulu bu konuda rapor hazırlayacak, hazırlanan rapor doğrultusunda da hukuki haklar kullanılacak.”

 

 

İMAMOĞLU ‘ZAMANA MI İHTİYACINIZ VAR?’ DEMİŞTİ

 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Tuzla Belediye Başkanı’nın 2 Nisan’da ihale yaptığını öğrendiklerini söylemiş görevi devralır devralmaz konuyla ilgili müfettiş görevlendirdiğini açıklamıştı. İmamoğlu şunları söylemişti:

“Tuzla’da Eren Ali Bingöl’e mazbatasını niçin vermiyorsunuz? Derdiniz ne? Zamana mı ihtiyacınız var? Yüzde 11 farkla kazanmış adayımız mazbatayı ne zaman alacak belli değil. Amacınız ne? Öğreniyoruz ki, Tuzla Belediye Başkanı’nın görevi bitmişken, seçimden sonra hem de 2 Nisan günü hemen 62 milyon liralık ihale yapıp birilerine veriyor. Çok ayıp. Böyle bir kamu ahlakı olamaz. Hangi yetkiyle yapıyorsun? İBB müfettişlerini görevini devralır almaz hemen görevlendirdim. İhaleyi veren de alan da rahat olmasın. Birebir, ucu ucuna takip edeceğimi buradan söyleyeyim.”