Hastanede tedavi gören 28 Şubat hükümlüsü emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın odasında 2, kapısında 5 personel nöbette!

Hastanede tedavi gören 28 Şubat hükümlüsü emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın odasında 2, kapısında 5 personel nöbette!
11 Nisan 2024 09:21

28 Şubat davasından hükümlü emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın kalp spazmı geçirmesi üzerine kaldırıldığı hastane odasında iki infaz koruma memurunun, kapıda da zaman zaman beş jandarmanın 24 saat esasına göre nöbet tuttuğu belirtildi.

 

 

28 Şubat soruşturması kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 966 gündür cezaevinde tutulan 5 emekli general hakkında Adli Tıp Kurumu’nun tarafından verilen “Kocamışlık” ve “Hastalık” raporlarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 aydır imzalamadığı için tahliyeleri gerçekleşmiyor. 28 Şubat sanıklarından bir emekli general cezaevinde vefat etmişti. 8 general ise Adli Tıp Raporuna göre Cumhurbaşkanı tarafından tahliye edilmeleri sağlanmıştı. 5 emekli generalin ise aynı gerekçelerle tahliyesi ise Cumhurbaşkanı tarafından imzalanmadı.

 
Sözcü’den Saygı Öztürk’ün aktardığına göre, yaklaşık bir ay önce cezaevinde kalp spazmı geçiren Emekli Orgeneral Çetin Doğan, 22’ye çıkan tansiyonla hastaneye götürüldü. Ancak götürüldüğü ilk hastaneye alınmayan Doğan, daha sonra İzmir’de başka bir hastaneye kaldırıldı. Cuma günü kalp spazmı geçirmesine ve hastaneye götürülmesine karşın, eşi Nilgül Doğan’a ancak pazartesi günü öğleden sonra haber verildi. Hastanede safrakesesine stent takıldı, daha sonra stent çıkarılıp antibiyotik tedavisine geçildi. Halen kanında normalin 5 katı iltihaplanma bulunduğu saptanan, Doğan’ın böbrek ve kan değerleri de bozuldu. Bunlar normale dönünce safrakesesi ameliyatı olacak.

 

 

Eşi Nilgül Doğan’ın refakatçi kalmasına izin verildi

 
Hastanede Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan’ın refakatçi kalmasına izin verildi. Doğan’ın yanında bir bayan, bir erkek infaz koruma memuru bulunuyor. Nilgül Doğan’ın dışarı çıkıp içeriye girişinde de üst araması yapılıyor. İki bölmeli olan odanın bir bölümünde Çetin Doğan ve erkek infaz koruma memuru kalırken, Nilgül Doğan ile kadın infaz koruma memuru da aynı bölümde geceyi geçiriyor. Cezaevi yetkilileri her türlü güvenlik önleminin alındığını, Doğan’ın geçmişte yaptığı görevler nedeniyle daha hassas korunması gerektiğini belirttiler. Doğan, Diyarbakır’da Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı olarak sınır ötesi operasyonları da yönetmiş, bölücü terör örgütüne önemli darbeler indirilmesini sağlamıştı.

 

 

Nilgül Doğan’ın, Çetin Doğan’ın bulunduğu odada telefonla konuşması yasak

 
Nilgül Doğan’ın, Çetin Doğan’ın bulunduğu odada telefonla konuşması da yasak. Telefonu jandarmanın bulunduğu odada şarj ediliyor. Doğan için hastane odasında önlem alınırken, odanın kapısında da 24 saat esasına göre jandarma nöbet tutuyor. Jandarma sayısı bazı günler 5 kişiye çıkarılıyor.