Engellenen projelerini yapabilecekler!

Engellenen projelerini yapabilecekler!
14 Nisan 2024 08:46

Büyükşehir Belediye Meclisinde çoğunlukları olmadığı için 5 yıldır projeleri reddedilen İBB Başkanı İmamoğlu ile ABB Başkanı Yavaş artık rahatladı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 seçimlerinden sonra belediye meclisinde çoğunluk sağlayamayan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için “Her şey bizimle devam ediyor. Bunlar neye dönmüş biliyor musun, bunlar topal ördek, çoğunluk bizde’’ demişti. Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre Başkanlık sistemiyle yönetilen Amerika Birleşik Devletleri’nde başkan ile Kongre’nin çoğunluğunun aynı partiden olmaması durumunda başkan için “Topal ördek” kavramı kullanılıyordu. 31 Mart yerel seçimi sonucu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde CHP 186 sandalye kazanırken AKP 129, MHP ise 2 sandalye alabildi. Böylelikle CHP’li Belediye Meclis üyeleri, AKP-MHP bloğunu 55 sandalye geçti. Ankara’da ise CHP 90 sandalye kazandı. AKP 45, MHP ise 10 üyelik kazanabildi. YRP-BBP ve Bağımsızlardan birer üyelik aldı. Böylelikle CHP dışındaki partilerin belediye Meclis üyelerinin toplam sayısı 58 oldu. CHP ise 90 sandalye ile diğerlerine 32 üyelik üstünlük sağladı.

 

 

Ekrem İmamoğlu’nun engellenen projeleri

 
Kamu bankalarından kreş, yurt ve metro projeleri için alınacak kredilere onay çıkmadı. Yeni taksilerin hizmete alınması engellendi. İSKİ’nin arıtma tesisi ve altyapı için ihtiyaç duyduğu krediler, şehit, gazi ve engelli ailelerinin yeni halk ekmek büfesi açma önerisi, Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi teklifi, Tuzla’da kreş yapma talebi, çatıların kat olarak kabul edilmesi önerileri mecliste AKP-MHP oylarıyla reddedildi. Melen Barajı’ndaki çatlağın tespiti için komisyon kurulması önergesi, İSKİ’nin arıtma tesisi ve altyapı için ihtiyaç duyduğu krediler, Şehir Tiyatroları yönetim ve oyuncu kadrosunda yapılmak istenen değişiklikler İBB Meclisi’nde reddedildi. Hafriyat alanlarının işletilmesinden elde edilecek gelirler de engellendi. Çocuklara sürdürülebilir politikalar geliştirmek üzere AÇEV ile işbirliği protokolü reddedildi.

 

 

Mansur Yavaş’ın engellenen projeleri

 
Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi’ni iyileştirme projesi, ABB’ye 2,5 milyon lira gelir getirecek açık hava bilboardları ve kapalı otobüs duraklarının kiraya verilmesi projesi, ASKİ’nin iletim hatlarının yenilenmesi için 350 milyon liralık kredi talebi, yaş ortalaması 10,5 olan EGO’ya 300 otobüs alınması için kredi istenmesi, maaşlarının iyileştirilmesi için kullanmak istenen kredi, Ankara Şirindere Vadisi Kentsel Dönüşüm ve hak sahiplerine 460 konut projesi AKP ve MHP’li üyelerince reddedildi. ASKİ’nin acil değiştirilmesi gereken boruları için borçlanma talebi ise AKP ve MHP oylarıyla iki kez reddedildi. Etimesgut İstasyon Caddesi Alternatif Bulvar Projesi, Şaşmaz’da iki adet köprülü kavşak projesi, Eskişehir Yolunda üç adet köprülü kavşak projesi, köy yollarının yapılması için İlbank’tan 700 milyon kredi talebi teklifi de reddedildi.