CHP’li Yavuzyılmaz: Teleferik ile ilgili bakımlar Bakanlık onaylı şirket tarafından yapılmıştır

CHP’li Yavuzyılmaz: Teleferik ile ilgili bakımlar Bakanlık onaylı şirket tarafından yapılmıştır
13 Nisan 2024 13:15

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, kurtarma çalışmalarının gerçekleştirildiği bölgede yaptığı açıklamada, teleferik ile ilgili bakım-onarım işlemlerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanmış ve sertifikalandırılmış uzman şirket tarafından yapıldığını bildirdi. Yavuzyılmaz, “Son yaptırdığı yıllık bakım 19 Şubat-4 Mart 2024 tarihleri arasındadır. Bu bakım sözleşmesi ve sonuç raporlarıyla birlikte tarafımızca incelenmiş, bakım esnasında tespit edilen eksiklikler giderilmiş ve neticesinde bakım raporu da devreye girmiştir. Aynı zamanda da yine haftalık ve aylık bakımlarda yapılmıştır.” dedi.

 

 

Antalya’daki teleferik kazasıyla ilgili bölgeye giden 10 kişilik CHP heyetinde yer alan Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgede, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

 

“HAFTALIK VE AYLIK BAKIMLAR YAPILMIŞTIR”

 

Deniz Yavuzyılmaz şöyle konuştu:

 

“Antalya Büyükşehir Belediyesi söz konusu acı olayın yaşandığı teleferik sistemiyle ilgili olarak hem yıllık bakımlarını hem aylık bakımlarını aynı zamanda da haftalık bakımlarını yapmak üzere akredite olmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir uzman şirkete bakım onarımlarını yaptırmıştır. Son yaptırdığı yıllık bakım 19 Şubat-4 Mart 2024 tarihleri arasındadır. Bu bakım sözleşmesi ve sonuç raporlarıyla birlikte tarafımızca incelenmiş, bakım esnasında tespit edilen eksiklikler giderilmiş ve neticesinde bakım raporu da devreye girmiştir. Aynı zamanda da yine haftalık ve aylık bakımlar da yapılmıştır. Nisan ayının bakım raporuysa zaten şuanda bakımları aynı zamanda sürmekteydi, kontrolleri yine bu uzman bakım onarım şirketi tarafından yapılmaktaydı. Bu şirket 2017 yılında faaliyete geçen bu teleferik sisteminin bakım onarımlarını da yapan, 2018 yılı itibarıyla da yine ihalesi yapılıp, sözleşmesi imzalanmış olan şirketle aynıdır. Dolayısıyla da bakımların tümünün Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANET A.Ş. tarafından yaptırıldığı açık ve net şekilde görülmektedir. Konuyla ilgili hukuki süreç devam edecek. Bu esnada da yine sözleşmeler ekleri ve raporlar sonuçlarıyla birlikte idari tahkikat yapan yetkililerle de paylaşılacaktır. Şu ana kadar da paylaşılmıştır.”