Tuzla Belediye Başkanı Bingöl:  Seçimi masada kazanmadık, sokakta kazandık

Tuzla Belediye Başkanı Bingöl: Seçimi masada kazanmadık, sokakta kazandık
14 Nisan 2024 11:00

Tuzla’da doğup büyüdüğünü belirten Başkan Bingöl, “Bir Tuzlalı neden şikayet ediyorsa ben de ondan şikayet ediyordum. Derdin ortak olduğu yerde çözüm de ortak olur” dedi.

 

 

İstanbul’un en genç belediye başkanlarından CHP’li Eren Ali Bingöl, Tuzla’da oyların yüzde 50’sinden fazlasını alarak seçildi. Bingöl, en yakın rakibi AKP’li Şadi Yazıcı’ya 11 puan fark attı. 31 yaşındaki Bingöl, Tuzla’ya özel kurdukları stratejiyi anlattı “Geriye dönük kapsamlı bir inceleme yapacağız” dedi. Bingöl Sözcü’nün sorularını yanıtladı:

 

 

Tuzla’da oyların yarısından fazlasını alarak belediye başkanı seçildiniz. Değişimi nasıl özetlersiniz?

Belediye başkanlığı seçimlerini 19 bin 700 oy farkıyla kazandık. Bu Tuzlalı komşularımızın bize olan inancını gösterdiği gibi onların da değişim arzusunun, Tuzla’nın umutlu geleceğini beraber inşa etme isteklerinin bir göstergesidir. Yıllardır Türkiye’yi yönetenlerle paralel olarak Tuzla’yı yönetenler de yurttaşlara kulaklarını tıkamış durumdaydılar. Biz onları dinledik. Ayrıca liyakatli ve alanında uzman bir ekiple Tuzla’nın, Tuzlalıların ihtiyaç ve önceliklerine göre hazırladığımız projelerimizi anlattık. Bu projeleri hazırlarken oldukça gerçekçiydik. Kamu kaynakları doğru kullanıldığı takdirde bunların hepsi yapılabilir ve yapacağız da.

 

 

KOKU SORUNU BÜYÜK

 

 

AKP döneminde Tuzla’da en önemli sıkıntılar nelerdi?

Sanırım, bu soruya “daha az önemli sıkıntılar” nelerdi diye cevap versem daha kolay olurdu. Tuzla’nın en önemli sıkıntıları hakkında kitap yazılabilir. Tuzla’nın en belirgin sorunu, herkesin malumu olduğu gibi koku problemi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun liderliğinde, Şile Kömürcüoda Çöp Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi’nin açılmasıyla bu soruna çözüm bulma yolunda ilk adım atıldı. Bundan sonra, Büyükşehir Belediyemizle iş birliği yaparak hızlıca diğer adımları da atmayı planlıyoruz.

Ayrıca, Tuzla’da ciddi bir trafik sıkışıklığı, altyapı eksiklikleri, sosyal donatı yetersizliği ve kentsel dönüşüm gibi sorunlar mevcut. Ancak, bu sorunları çözmek için yoğun bir şekilde çalıştık. 5 yıl sonra Tuzla’da bu tür sıkıntılar olmayacak.

 

 

Seçime yakın ve sonrasında arsa satışı ve ihale yapılmış. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu konuyu araştırıyoruz ve belgeleriyle ortaya koyacağız. Geriye dönük kapsamlı bir inceleme yapacağız. Ben aynı zamanda Tuzlalıların avukatıyım.

 

 

RAKİPLERİMİZ SOKAĞA ÇIKAMADI

 

İstanbul ve Türkiye genelindeki değişimi nasıl yorumlarsınız? CHP’nin önemli bir başarısı söz konusu.

Halkı yok sayamazsınız. Birileri halkı görmezden geldiğinde halk görünmez olmuyor. Ekonomik sorunlar arşa değmiş, kutuplaşma insanları ikiye bile değil neredeyse beşe bölmüş, hanelerde dirlik kalmamış, çocuklar mutsuz, gençler umutsuz… Rakiplerimiz sokağa çıkmadıkları için, vatandaşları dinlemedikleri için bu durumdan bihaberler ama biz öyle değildik. Vatandaşlarımızla hep doğrudan iletişim kurduk, vaat vermedik; gerçekçi projelerimizi anlattık. Seçimi masada kazanmadık, sokakta kazandık.

 

 

Nasıl bir belediye başkanı olarak anılmak istersiniz?

Kendine değil, üç beş ayrıcalıklı azınlığa değil, halka hizmet eden bir belediye başkanı olarak anılmak isterim.