AKP’lilerin hedefindeki isim: Başarısızlığın resmi sensin!

AKP’lilerin hedefindeki isim: Başarısızlığın resmi sensin!
13 Nisan 2024 09:03

Seçim yenilgisinden AKP Genel Başkan Yardımcısı sorumlu tutuluyor. “Başarısızlığın resmi sensin” diye eleştirilen Yavuz’un istifası isteniyor.

 

Fotoğraf: Ali İhsan Yavuz X

 

AKP’de seçim yenilgisinin faturası için ‘Kelle’ aranıyor. Parti kulislerinde ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’un görevden alınacağı konuşuluyor.

AKP, Yavuz’un memleketi Sakarya’da da 5 ilçe belediyesini kaybetti ve sayı 8’e düştü.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre AKP’lilerden Yavuz‘a ağır eleştiriler geldi. AKP Sakarya Milletvekili Lütfü Bayraktar ise Yavuz’u X’ten “Sakarya’mız ülke genelinde en yüksek oy oranına ulaştığımız 7. şehir oldu. Aday belirleme süreci ile ilgili Ali İhsan Yavuz’a yönelik iddialar gerçek dışıdır. Süreç istişarelerle şeffaf ve hakkaniyetli biçimde yürütülmüştür” diye savundu.

 

Bayraktar’ın açıklamasına AKP’lilerden tepki yağdı. Bir partili “Ali İhsan Yavuz, bu seçimde de hiç bir şey olmadı mı?” diye sordu.

Bir partili de Yavuz için, “Bu kişi başarısızlığın resmi… 2019’da İstanbul’u, 2024’te tüm illeri kaybettirdi. Onurlu bir istifa da önemlidir. Kılıçdaroğlu gibi 20 seçim kaybedip hâlâ başarılıyız mı diyeceksiniz” dedi. Bir başkası “5 belediyeyi kaybettiniz hâlâ övünüyorsunuz. AKP Sakarya’da hüsrana uğradı” eleştirisini yaptı.