MHP’de her an ‘ittifak dışı kalma korkusu’

MHP’de her an ‘ittifak dışı kalma korkusu’
12 Nisan 2024 08:35

MHP’li Fethi Yıldız, X hesabından yaptığı paylaşımla Özel‘i hedef aldı. Özel’in Manisa’da bayram namazının ardından yaptığı konuşmaya göndermede bulunan Yıldız, “Bayram sabahı Hatuniye Camii önünde, iyice ucuzlamış taklit tavırlarına kimse inanmadı. CHP’nin Muvakkat Genel Başkanı Özgür Özel’in Allah’ı, Kur’an-ı Kerim’i, Peygamberimizi ve güzel ahlakını öğrenen minik yavrularımıza karşı içindekileri kusması henüz unutulmadı” dedi.

 

Fotoğraf: AFP

 

MHP’DE HER AN İTTİFAK DIŞI KALMA KORKUSU
TELE1’de Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programına konuk olan gazeteci Hilal Köylü MHP’nin seçim sonrası yaşadığı asıl korkuyu anlattı. Hilal Köylü ” MHP 31 Mart seçiminde şunu gördü ben her an ittifak dışı kalabilirim, Ben mahvolabilirim, başıma kötü şeyler gelebilir, çünkü Cumhuriyet Halk Partisi aldı götürüyor harita kırmızıya boyandı, beka sorunu dedim terör sorunu dedim olmadı ne yapsam diye MHP kendi kendine buhran geçirirken, Özgür Özel seçimi kazanmış gayet rahat bir tavırla Cumhur İttifakı’na diyor ki ‘ biz diyalog kuralım diyalog kurarsak siyasette çok daha rahat yol alabiliriz madem şimdi 2028’e kadar seçim yok diyorsunuz Meclis’te olacağız beraber olacağız yıllardır halkın özlediği tabloyu anlatmaya çalışıyor, siyasetteki nefret dilini, kötücül dili haber yazmaktan bıktık. Ama Cumhur İttifakı içindeki MHP bıkmadı. Erdoğan da bile böyle kötü bir tablo görmediler. Erdoğan balkona Emine hanımı alarak çıktı, Kendi kurmaylarını almadı ve ne dedi ‘ her olayda hayır vardır’ dedi ‘biz dersimizi alacağız neyi yanlış yapmışsak yola devam edeceğiz’ dedi. Ama arka taraftan MHP öyle bir panikti ki nasıl körükleriz ne yaparız” dedi.

 

 

YANDAŞ MEDYA’DA ÖZGÜR ÖZEL DETAYI
Sözlerine devam eden Köylü, “Aslında MHP burada en büyük kötülüğü tabi ki Özür Özel’e yapabilecekleri bir kötülük yok artık bunu dünya anladı. Şu anda yapabilecekleri en büyük kötülük Erdoğan’a olabilir. Bunu biz anladık Sezin Öney anladı, Zeynel Lüle anladı da Erdoğan anlamadı mı? Bunu da göreceğiz. Bence anlamış Özür Özel’i o arıyor. Özel bir mesaj veriyor. Ve bu yandaş medya organı olan bir gazetede manşet oluyor. Ben 2002’den beri Ak Parti iktidarını izliyoruz. Böle böle tavana çıktılar, Ama Özgür Özel bu ortamda bir yandaş medya gazetesinde manşet oluyor ve Erdoğan görüyor ve diyor ki ‘demek ki burada hakkı teslim edelim’ sonrasındaki politikaları biliyoruz ama MHP’den gelen mesajlar Cumhur İttifakı’nda zaman zaman grup konuşmalarına da yansıyordu. Cumhur İttifakı’ndaki ayrışmaların çok daha farklı tonda karşımıza geleceği görülüyor.” ifadelerini kullandı.