AK Parti-CHP bayramlaşmasında gündem Filistin ve seçimler

AK Parti-CHP bayramlaşmasında gündem Filistin ve seçimler
11 Nisan 2024 11:30

15 siyasi partiyi kabul edecek olan CHP’yi ziyaret eden ilk siyasi parti AK Parti oldu. AK Parti-CHP bayramlaşmasında gündemin ilk sırasında Filistin ve seçimler yer aldı.11 Nisan Perşembe 2024 Saat: 11:07Siyasi partiler arası gelenekselleşen bayramlaşma ziyaretleri başladı. 15 siyasi partiyi kabul edecek olan CHP’yi ziyaret eden ilk siyasi parti AK Parti oldu.

 

 

 

Ev sahibi CHP heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, Parti Meclisi Üyesi Alkım Denizaslanı ve Gençlik Kolları MYK Üyesi Onur Topkul yer aldı. AK Parti heyetinde ise MKYK Üyesi Hasan Sert, Kadın Kolları MKYK Üyesi Sena Aktürk ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Derya Çıraklı yer aldı.

 

 

Ziyarette ilk sözü CHP heyetine başkanlık eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka aldı ve sözlerine bayramların küslerin barıştığı özel günler olduğunu hatırlatarak başladı. Nazlıaka, başta Filistin olmak üzere tüm dünyaya dostluk, huzur, barış, kardeşlik duygusunun yükseldiği günler diledi.

 

 

‘BAYRAMIN TADINI ÇIKARAMAYAN YURTTAŞLAR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

 
Açlık sınırını altındaki emeklilerin, şiddet sarmalı içindeki kadınların, geleceksizlik kaygısı yaşayan gençlerin ve daha pek çok yurttaşın bayramın tadını gerçek anlamda çıkaramadığını belirten Nazlıaka, bu yurttaşların sorunlarını çözmek ve bir sonraki bayramın tadını çıkarabilmelerini sağlamak için sorumluluk duygusuyla çalışacaklarını ifade etti.

 

 

AK PARTİ HEYETİNDEN ÖZEL’E GEÇMİŞ OLSUN

 
AK Parti heyetine başkanlık eden Hasan Sert de geride bırakılan seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dilediklerini ifade ederek sözlerine başladı. Sert, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e geçirdiği operasyonlardan dolayı geçmiş olsun dileklerini de iletti.

 

 

‘DÜNYADAKİ OLUMSUZLUKLAR TÜRKİYE’Yİ DE ZORLUYOR’

 
Geçtiğimiz dönemde yaşanan seller, depremler, Ukrayna krizi, Filistin’e yönelik saldırıları hatırlatan Sert, sadece Türkiye’nin değil dünyanın zor bir dönemden geçtiğini, yaşanan olumsuzlukların dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de zorladığını kaydetti. Bu zorluklara karşı güçlü irade göstermek gerektiğini ifade eden Sert, “Elimizden ne geliyorsa, performansınız neye yetiyorsa, ekonomik ve global şartlar neyi gerektiriyorsa halkımızı daha rahat yaşam standartlarını yerine getirmemiz gerekiyor” dedi.

 

 

‘SEÇİMDE CİDDE BAŞARI ELDE ETTİNİZ, ŞİMDİ DAHA İYİ HİZMETLERİ BİRBİRİMİZE YAKLAŞARAK BAŞARMANIN FORMÜLLERİNİ GELİŞTİRMEK GEREKİYOR’

 
CHP’nin yerel seçimlerde ciddi bir başarı elde ettiğini belirten ve tebrik eden Sert, “Şimdi daha iyi hizmetleri birbirimize yaklaşarak nasıl yapacağız? Bunun formüllerini geliştirmemiz gerekiyor. Halkımız bizden hizmet bekliyor. İktidarıyla, muhalefetiyle sırt sırta vererek bunu başarabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

 

İNSANLAR YORULDU, KUTUPLAŞTIRMAYI ‘BIRAKIP ‘BİRLİKTE NE YAPABİLİRİZ’ DİYE KALP KALBE BİR ŞEYLER ÇIKARMAMIZ LAZIM’

 

 

Türkiye’nin sadece kendisi için yaşayan bir ülke olmadığını, Türkiye’den çok şey beklendiğini söyleyen Sert, “Bu beklenen performansı sadece kendi halkımız için değil tüm dünya ulusları için hep beraber yapmak zorundayız. Birlik ve beraberlik içinde iyi şeyler yapmak zorundayız. Kutuplaştırmayı -artık insanlar yoruldu- bırakıp birbirimize sarılıp ‘birlikte ne yapabiliriz’ diye göz göze, kap kalbe gelip bir şeyler çıkarmamız kazım. Buna Türkiye’nin ihtiyacı var. Dünya uluslarının ihtiyacı var” diye konuştu.

Sert, 31 Mart seçimlerinin; dönüşümün, birlikte çalışma performansının faydasının insanlar tarafından daha çok benimsendiği bir döneme girmeye vesile olmasını umduğunu söyledi.

 

 

İSRAİL KARARI, TERS KELEPÇE İLE GÖZALTINA ALINAN KIZ KARDEŞLERİMİZ ADINA DA ALINAN, GEÇ ALINMIŞ DOĞRU BİR KARAR

 
Sert’ten sonra tekrar söz alan Nazlıaka, seçimlerdeki başarılarını bir yatırım kredisi olarak gördüklerini söyledi. Yereli güçlendirmek için adımlar atmaya devam edeceklerini kaydeden Nazlıaka, İsrail’le ticaret konusuna da değindi. İsrail’le ticaretin sınırlanması konusundaki kararın geç alınmış, doğru bir karar olduğunu ifade eden Nazlıaka, “7 Ekim’den bu yana 2 milyar doların üzerinde ticaret hacmi oluşmuş olsa da, Gazze’yi bombalayan uçakların yakıtlarının bir kısmı Türkiye’den sağlandı ama geç olmakla birlikte yerinde bir karar oldu. Bu durumu protesto eden ve ters kelepçe ile gözaltına alınan kız kardeşlerimiz adına da vermiş olduğunuz bu kararın doğru olduğu bir kez daha ortaya çıktı” diye konuştu.

 

 

‘ZULMEDEN İSRAİL’E TARAF OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL’

 
AK Partili Sert’se iyi örnekleri görmek gerektiğini belirterek iyi yetişmiş , entellektüel gençlerin güzel işlete imza atacağını ifade etti. Amerika’da da evsizlerin bulunduğuna dair örnek veren Sert, “Bu Amerika’nın bittiği anlamına gelmez” dedi.
Sert ayrıca zulmeden İsrail’e taraf olmalarının mümkün olmadığını ifade etti.

 

 

NAZLIAKA: TÜRKİYE’YE KIRMIZI ÇOK YAKIŞIYOR

 
Son sözü alan Aylin Nazlıaka, cümlelerini “Türkiye’ye kırmızı çok yakışıyor” diyerek tamamladı.