Opel ve Volkswagen yedek parçasında kalite

Opel ve Volkswagen yedek parçasında kalite
13 Eylül 2017 10:09

İster Opel marka araç kullanın isterse de Volkswagen araç kullanın bunların tamiratında, bakımında ya da arızasında mutlaka en ideal yedek parçayı temin etmek isteyeceksiniz.

 

 

Opel yedek parçası bu aracı kullananlardan ya da bu tür araçların bakım onarımıyla ilgilenenlerden edinilen bilgiler çerçevesinde  kolay temin edilebilmektedir. Ayrıca opelin yedek parça fiyatları aynı sınıf ve kalitede bulunan diğer yedek parçalar ile kıyaslandığında normal olduğunu söylemek yanlış olmaz. Burada şunu vurgulamadan geçmemek lazım. Yedek parçaların parametrelerini kıyaslarken fiyatla birlikte, kalite ve grup sınıflandırmasını kesinlikle göz önünde bulundurmak gerekiyor.

 

Volkswagen yedek parçasıorijinal ve garantili olduğu takdirde gerçekten ilk günkü performansınısağlayabilen nadir parça gruplarındandır.Her araçta olduğu gibikullanıcılar ya da servisler edinmeyi düşündükleri her parçayı kalite ve güvenirlilik süzgecinden geçirdikten sonra edinirlerse sözkonusu otomobilin tüm sisteminin ömrünü artırmış olurlar.

 

Hem opel hem de volkwagen araçlarının performansını ilk günkü gibi korumak, arıza yapmadan yola devam etmesini sağlamak için https://www.yedekparcatr.com/adresini ziyaret etmeden karar vermemenizi tavsiye ederim. Burada özellikle hem opel hem de volkwagen sınıfının yedek parçalarının ürün gruplarını ve detaylarını kolay bir şekilde edinmek mümkündür.

 

Her aracın kendine özgü yedek parça sınıflandırmasının olduğunu hemen hemen hepimiz biliriz. Bazı durumlarda yedek parça piyasası, ana ürün piyasasından ayrı olarak değerlendirilebilmektedir. Her grup için tüketiciler ana malzemeyi satın alırken, yedek parça fiyatlarını da dikkate alıyorlarsa, böyle durumlarda her iki piyasa da aynı pazarın farklı kolları olarak düşünülebilir.

 

Üreticinin sahip olduğu pazar payını yedek parça fiyatları yansıtmayabilir.Sonuca bakıldığında ise ana ürünün satışlarını yedek parçaların fiyatları elbetteetkilemiş olacaktır. Ancak tüketici bilinçli bir şekilde satın alma kararı vermiyorsa, yedek parça fiyatları satın aldığı markaya ait ana ürünle bağlantılı piyasalarda daha yüksek dereceli bir piyasa gücüne imkan verecektir. Alınan üründe kullanılan yedek parçalar diğer markalarda kullanılanlarla değiştirilebilir değil ise ve bağımsız üreticiler de bu piyasaya giremiyorlarsa, üretici bu yedek parçalar için etkin bir tekelci piyasa oluşturuyor demektir.

 

Burada tekelci gücün oluşturulmasını etkileyen temel faktörler olarak; tasarım koruması ile elde edilen haklar ile tüketicilerin satın alma sürecindeki davranışları sıralanabilir. Bu tekelci gücün oluşmasını engelleme amacı güdülmekte ise, tüketici davranışları hukuki bir düzenlemeye tabi tutulamayacağından, tasarım hukukunda veya diğer ilgili mevzuatlarda konu ile ilgili düzenlemelerin yapılması en makul seçenek olarak ortaya çıkmaktadır. Fakatbu düzenlemelere geçilmeden önceproblemsağlıklı ve detaylı ve bir şekilde tanımlanmalıdır.Dolayısıyla bu şekilde ancak sorunlara çözüm getirilebilecektir.