CHP’li Kara: Hatay’da seçmen sayısıyla oy sayısı arasında tutarsızlık var!

CHP’li Kara: Hatay’da seçmen sayısıyla oy sayısı arasında tutarsızlık var!
9 Nisan 2024 08:20

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ölülere oy kullandırıldığı iddia edilen Hatay kararı tartışılmaya devam ediyor. CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara TELE1’de yaptığı açıklamalarda, ” Seçmen sayısı, oy sayısı ve geçerli geçersiz oy sayısı birbiriyle toplandığında eşitlenmeyen tutanaklarımız da var” dedi.

 

 

Türkiye’de yerel seçim geride kaldı ancak YSK’nın aldığı kararlar tartışılmaya devam ediyor. CHP’nin Hatay’da ‘ölülere oy kullandırıldı’ iddiasıyla yaptığı itiraz YSK tarafından reddedildi. Yaşanan süreci değerlendiren CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, “180 küsür sayfalık dilekçenin 2 saat içinde gündeme alınıp karar verilmesi bize dosyaların ne kadar incelendiği gösterdi. Öylece oldubittiye getirmişler” ifadelerini kullandı.

 

 

‘YSK’nın görevini yapıp yapmadığı ile ilgili şüphemiz var’ diyen Kara, “Sandıkları açtığımızda 38 bin 888 geçersiz oyun ne olduğunu anlayacaktık. 3 bin küsur ölü seçmenin var olduğunu da kabul etmediler. YSK’nın sayfasında da diyor ki kütükten düşürülmesi gereken seçmenler varsa bunlar silinir… Eğer ölü olan seçmen bizim önümüze liste olarak geldiyse burada YSK’nın görevini yapmadığıyla ilgili kafamızda soru işareti var” diye konuştu.

 

 

Kara yaptığı açıklamalarda, ellerindeki ıslak imzalı tutanaklarda bazı uyuşmazlıkların olduğunu tespit ettiklerini ve bunu da YSK’ya bildirdiklerini belirterek, “Hatay’da ıslak imzalı tutanaklarımızı aldık. Bu tutanaklardaki seçmen sayısı, kullanılan oy sayısı ve geçerli geçersiz oy sayısı birbiriyle toplandığında eşitlenmeyen tutanaklarımız da var. Bunları da sunduk. Ama anladığımız kadarıyla hiç bir itiraz gerçek anlamda incelenerek bir sonuca ulaşmadığı kanısındayız” dedi.