CHP’li Çiftci: Gayrimeşru yönetim her an nefesimizi ensesinde hissedecek!

CHP’li Çiftci: Gayrimeşru yönetim her an nefesimizi ensesinde hissedecek!
9 Nisan 2024 11:29

CHP’nin Hatay’daki seçimlere yönelik itirazı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedildi. Genel Merkez’de basın açıklaması yapan Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının AKP adayına verilmesi kararının ardından, “Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsi meselem dediği Hatay, artık hepimizin, tüm Türkiye’nin şahsi meselesidir” diyerek yeni bir girişim kuracaklarını açıkladı. “Hatay’daki gayrimeşru yönetimin her an nefesimizi ensesinde hissedecek” diyen CHP, tüm belediye başkanları, hukukçular, şehir plancıları ve denetçilerinden oluşan ‘Cumhuriyet Halk Partisi Hatay’a sahip çıkıyoruz’ çalışma grubunu bayramdan hemen sonra faaliyete geçireceklerini duyurdu.

 

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partililer ve belediye başkanlarıyla birlikte Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) Hatay’da seçim sonucuna ilişkin dün itiraz başvurusu yaptı. Bugün CHP’nin Hatay adayı ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’la birlikte yeniden YSK önünde toplanan CHP’nin itirazı, YSK tarafından reddedildi.

 

 

YSK kararının ardından Genel Merkez’de basın açıklaması yapan Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici’nin konuşması şöyle:

 

 

“Henüz itiraz süreçleri sonuçlanmadan seçimi ‘oldu bitti’ye getirerek, bir adaya mazbata verilmesiyle başlayan süreç, YSK’nın itirazımı reddetmesiyle sonuçlandı. Yüksek Seçim Kurulu hakimleri, Hatay halkının kendilerine emanet ettiği iradelerine sahip çıkmamış, adalet yerine adaletsizliği tercih etmiştir. Bugün gayrimeşru ve halk iradesini hiçe sayan bir yönetim, masa başında verilen hukuksuz bir kararla kurulmuştur. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsi meselem dediği Hatay, artık hepimizin, tüm Türkiye’nin şahsi meselesidir. Hatay halkının iradesi tecelli etmeden, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturanların her bir adımının takipçisi olacağız. Hatay’daki gayrimeşru yönetimin her an nefesimizi ensesinde hissedeceği yeni bir girişim kuruyoruz. Tüm büyükşehir belediye başkanlarımız, Türkiye’nin en önemli şehir plancıları, hukukçuları ve denetçilerinden oluşan, ‘Cumhuriyet Halk Partisi Hatay’a sahip çıkıyoruz’ çalışma grubunu bayramdan hemen sonra çalışmalarına başlamak üzere kuruyoruz. Lütfü Savaş’ın bilgi birikiminden bu çalışma grubunda faydalanacağız. Cumhuriyet Halk Partisi tüm imkanlarını Hatay halkı için seferber edecektir.”