Instagram Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Kullanılır?

Instagram Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Kullanılır?
8 Nisan 2024 07:24

Sosyal medya kullanım amaçları arasında eğlenme, haber alma verme, hobiler ile ilgili yeni gelişmelerden haberdar olma, ilham alma, sohbet etme, yeni insanlar tanıma yer alır. Bireyler bir amacı olduğu gibi birden fazla da amaç için sosyal medyayı aktif olarak kullanabilir. Aynı zamanda kullanıcılar kendi bilgilerini paylaştığı gibi isim soy ismini paylaşmadan da aktif olabilir, paylaşımlar yapabilir ve farklı kullanıcıların yükledikleri postlarla etkileşim gösterebilir. En sık kullanılan platformlardan olan Instagram’dır ve kullanıcılar birçok kişiyi takip etme, sohbet etme gibi faaliyetleri gösterir. Eğer özel olarak görüşmek istedikleri kişiler varsa Instagram DM üzerinden soru sorabilir, sohbet başlatabilir. Gelişen Instagram özellikleri arasında görüntülü konuşma, sesli konuşma da yer alabilir. Bireyler ihtiyaçlarına uygun olarak sohbetlerini ilerletebilir ve Instagram üzerinden iletişim sağlayabilir.

 

Instagram üzerinden yeni tanışılan kişiler ile sohbet edilebileceği gibi kullanıcılar kendi hayatlarında tanıdığı kişiler, aile, akraba, arkadaşlarla iletişime devam edebilir. Ancak Instagram gizlilik kurallarını önemsediği ve kullanıcıları mağdur etmemek için kaybolan mesaj modu özelliğini eklemiştir. Instagram kaybolan mesaj modu bireyler sohbet sırasında gönderdiği mesajları okuyup ya da görüntüledikten sonra bir daha ulaşamayacağı şekilde silme üzerine kodlanmıştır. Bu özellik aktifleştiğinde de kullanıcılar okuduğu ya da gördüğü mesajlara tekrar ulaşıp okuyamaz. Ancak özellik iptal edildikten sonra tüm konuşmalar Instagram üzerinde kaydolur ve kullanıcılar istediği zaman mesajlara ulaşabilir.

Kaybolan Mesaj Özelliği Nedir?

Instagram üzerinden iletişim kurma, sohbet etme, kullanıcıların gönderilerine yorum yazma aslında etkileşimleri gösterir. Kullanıcıların ihtiyaçları ve beklentilerine uygun şekilde sürekli güncelleme yapan Instagram gizlilik ihtiyacı taşıyan mesajların kısa sürede silinmesi için entegre edilmiştir. Bu özellik sadece Instagram’da bulunmaz; Whatsapp, Twitter, Tiktok gibi birçok sosyal medya platformunda yer alır ve kişiler sohbetlerinin mahremiyetini korumak isterse bu özelliği aktive eder. Aynı özelliğe sahip diğer sosyal medyalara bu sayfadan göz atabilirsiniz. Kaybolan mesaj özelliği aktifleştirmek için Instagram’da konuşma ekranını uzun süre dokunarak yukarı doğru çekildiğinde aktifleşir. Kapatılmak istendiğinde de yine işlem tekrar edilerek bu özellik kapatılabilir.

Instagram Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Açılır?

                Instagram kullanıcıların özel hayatı ve mahremiyetine önem verir. Bunun için sürekli yenilikler ekleyerek bireyin sık tercih edeceği sohbet, eğlence, görsel yoğunluklu bir platform olmayı amaçlamaktadır.  Kaybolan mesaj modu açıldığında konuşma listesi yani Instagram sohbet kısmında belirlenen kişi ile konuşulan yazı, içerik, görseller bir kez görüldükten sonra listelenir. En altta çizgi şekli vardır ve bu görüldüğünde kaybolan mesaj modu aktif olduğu anlamına gelir. Kaybolan mesaj modunu açmak için belirlenen bir sohbet açılır ya da sohbet dizini oluşturulur. Bu sayfadan görüşülen kişinin mesajlarını tek seferde görmek için en alttan üste kaydırılmalıdır. Aktive olduğunda ekranda uyarı çıkar ve kaybolan mesaj modu açılır.

 

 

Instagram Kaybolan Mesaj Modu Yok

                Kaybolan mesaj modu mahremiyeti gizlemek amacıyla tasarlanmıştır. Ancak çok kolay şekilde aktive edilmesi nedeniyle sohbetlerin silinmesini istemeyen, konuşma listesinin kalmasını isteyenler tarafından kaybolan mesaj modu devre dışı bırak seçeneğinden yararlanmak isteyecektir. Instagram kaybolan mesaj modu devre dışı nasıl bırakılır sorusunun yanıtı aktive işleminin aynısını tekrar etmektir. Bu da sohbet seçilip en alttan yukarı doğru ekran kaydırılmalı ve kaybolan mesaj modu devre dışı bırakma işlemi anlamına gelir. Bazı kişiler yanlışlıkla kaybolan mesaj modunu açar ve nasıl açtığını fark etmeyebilir. Sohbet dizininin kaydetme, tekrar okumak ve sohbete ulaşmak için Instagram kaybolan mesaj modu devre dışı bırakmak gerekir.