TBMM Başkanvekili AKP’li Sadık Yakut: Yolsuzluğa adı karışan Bakanlar Yüce Divan’da yargılansın!

TBMM Başkanvekili AKP’li Sadık Yakut: Yolsuzluğa adı karışan Bakanlar Yüce Divan’da yargılansın!
9 Şubat 2014 13:41

Adı rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda geçenler bakanlar hakkında dikkat çeken bir açıklama geldi. TBMM Başkanvekili AKP’li Sadık Yakut, söz konusu isimlerin yüce divanda yargılanması gerektiğini söyledi.

 

TBMM Başkanvekili AKP’li Sadık Yakut, yolsuzluk skandalına adı karışan bakanların görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan’a gitmesi gerektiğini söyledi. Yakut, “Yüce Divan’a gitmedikleri takdirde de zaten kamu vicdanı rahatsız olacak” dedi.

 

TBMM Başkanvekili ve AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, 17 Aralık sürecine ilişkin, “Ortada bir yolsuzluk varsa bunu kimse kollayacak, koruyacak değildir. Yolsuzluğa adı karışan sayın bakanlar kesinlikle görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan’a giderler. Kimse yapılan yolsuzluğu korumanın peşinde değil. Yüce Divan’a gitmedikleri takdirde de zaten kamu vicdanı rahatsız olacak” dedi.

 

KİMSE KOLLANMAZ

 

AKP Kayseri teşkilatında ‘nöbetçi milletvekili’ olarak vatandaşların sorunlarını dinleyen TBMM Başkanvekili Yakut, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında istifa eden bakanlarla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Son günlerde yaşananların 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimi başka bir noktaya taşıdığını ifade eden Yakut, şöyle devam etti:

 

“Yapılan tartışmalar bunu bir mahalli idareler seçimi olmaktan çıkardı, başka noktaya getirdi. Bu­nun da asıl sebebi ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimidir. MİT krizi ile başlayan süreç, Ge­zi olayları ile devam etti, daha sonra da 17 Aralık’ta yolsuzluk kılıfıyla bir yargı darbesi yapılmak istendi. Ortada bir yolsuzluk varsa bunu kimse kollayacak, koruyacak de­ğildir. Yolsuzluğa adı karışan sayın bakanlar kesinlikle görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan’a giderler. Kimse yapılan yolsuzluğu korumanın peşinde değil. Yüce Divan’a gitmedikleri takdirde de zaten kamu vicdanı rahatsız olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

 

ANINDA MÜDAHALE

 

“17 Aralık’taki hadiseye baktığımız zaman 4 ayrı bakanlıkta 2 yıldır yapılan takip neticesindeki ayrı ayrı olayların Halk Bankası ile birleştirilip bir darbe girişiminde bulunulmasıdır” diyen Yakut şöyle konuştu:

 

“O günden bugüne yapılan düzenlemelerle bunların önüne geçildi. Bundan sonra da bu gibi kriz­le­rin çıkması halinde anında müdahale edilerek, hem mahalli idareler seçimine hem de Cumhurbaşkanlığı seçimine inşallah rahat bir ortamda gireceğiz.”

 

YASA HAKLARI KORUYACAK

 

Sadık Yakut, bir gazeteci­nin inter­net dü­zen­le­me­si il­gi­li tar­tış­ma­la­rı sor­ma­sı üze­ri­ne şun­la­rı söy­le­di: “Tar­tı­şı­la­cak ta­bi­i. Hem ka­mu­da ça­lı­şan­la­rın hem si­ya­set­çi­le­rin Baş­ba­ka­nı­mız ve onun ­da ifa­de­siy­le Cum­hur­baş­ka­nı­’na ka­dar ki­şi­le­rin din­len­di­ği, ki­şi­lik hak­la­rı­nın ze­de­len­di­ği, il­gi­si ol­ma­yan ya­yın­la­rın ya­pıl­dı­ğı… Ta­bi­i ki bu dü­zen­le­me TBMM’­ye gel­di, tar­tı­şı­la­cak, ni­ha­i şek­li ve­ri­le­cek. İn­sa­nı­mı­zın te­mel hak ve hür­ri­yet­le­ri­ni, ki­şi­lik hak­la­rı­nı ko­ru­ya­cak şe­kil­de ya­sa çı­ka­rı­la­cak.”