Olin Edirne taraftarlarından imza kampanyası

Olin Edirne taraftarlarından imza kampanyası
7 Mayıs 2013 15:29

Beko Basketbol Ligi takımlarından Olin Edirne’nin Doğuş Grubu’na satılacağı iddiaları üzerine taraftarlar imza kampanyası başlattı.

Beko Basketbol Ligi’ndeki üçüncü sezonunu tamamlayan Olin Edirne’nin Doğuş Grubu’na satılacağı iddiaları taraftarların tepkisine neden oldu. Basketbol taraftarların takımın satılmasına değil, İstanbul’a götürüleceği iddiaları üzerine Saraçlar Caddesi’nde imza kampanyası başlattı. Merkez postane önünde stant açan Edirne Basketbol Taraftarları Derneği üyeleri, ‘Olin Edirne satılık değildir’, ‘Edirne basketbolsuz bırakılamaz’, ‘Bu sevgi satılık değil’ yazılı pankartlar astı.

Derneği yöneticilerinden Semih Dinçman, takımın satılmasına karşı olmadıklarını ancak, İstanbul’a götürülmesine karşı çıktıklarını belirterek, Edirne’deki basketbol severler olarak takım satılmasın, Edirne basketbolsuz kalmasın diyoruz. Son günlerde meydana gelen oluşumla ilgili imza kampanyası başlattık. Buna hepimiz çok tekiliyiz. Biz burada hepimiz bir aile olduk. Şimdi elimizden çocuğumuz alınmak isteniyor. Biz demokratik ölçüde tepkimizi gösteriyoruz. İşin ekonomik tarafına bir şey demiyoruz. Biz takımı Doğuş Grubu’nun almasına karşı değiliz. Fakat basketbol Edirne’de kalsın istiyoruz, İstanbul’un olmasın. Bizim bütün amacımız bu. Topladığımız imzaları kulübe gidip teslim edeceğiz. En azından basketbolun Edirne’de kalmasını istiyoruz dedi.
Stant kuran Olin Edirne taraftarları 2 saat içerisinde yaklaşık 750 imzaya ulaştı.

BELEDİYE BAŞKANI DA TEPKİLİ

Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi’de maçların Edirne’de oynanması gerektiğini ve adından Edirne’nin çıkarılmaması gerektiğini söyledi. Sedefçi, Takımı kim alırsa alsın yada sponsor kim olursa olsun. Maçların Edirne’de oynanması ve Edirne’nin adı olması mutlaka gerekli. Doğuş Grubu almışsa, adının Edirne Doğuş olmasını ben yürekten diliyorum. Yoksa takım Edirne takımı olmaktan çıkar. Herkes işine bakar. Gruptaki arkadaşlarımızla görüşürüz, eğer uygun görürse kabul ederseler seviniriz. Aksi halde desteklemeyiz kendileri ne yaparsalar, yaparlar diye konuştu.

Edirne Basketbol Taraftarı Derneği’ne destek veren CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ise satışın henüz gerçekleşmediğini ve görüşmelerin sürdüğünü kaydederek, Olayı taraftar derneğinden arkadaşlardan öğrendim. Bunun üzerine taraftarlar derneğine bir ziyaret yaptım. Taraftarlar ciddi bir şekilde tepkili ve tedirginler. Satışın henüz gerçekleşmediğini görüşmelerin sürdüğünü öğrendik. Spor kulüpleri parasal nedenlerle satılabilir, el değiştirebilirler. Taraftarlar maçların Edirne’de oynanması ve adında Edirne olmasını istiyorlar. Bende kulüple görüşeceğim, 2 yıl boyunca maçların Edirne’de oynanması şartı konulduğu halen görüşmelerin devam ettiğini biliyoruz. 2 yıl sonra bu takım Edirne’den gidecekse, burada maçlar oynanmayacaksa bir anlamı yok tabi. O zaman taraftarda kendisine göre, davranış biçimi ortaya koyacaktır. Taraftarlarla görüşmelerimiz sürüyor, onlara destek vereceğiz şeklinde konuştu.
Olin Edirne Basketbol Kulübü, satış iddialarına sessiz kalırken, Olin Edirne ile Doğuş Grubu arasında görüşmelerin sürdüğü, 5 ile 7 milyon lira arasında pazarlık yapıldığı öne sürüldü.