Gaziosmanpaşa’da ‘evrakları imha ediyorlar’ iddiası!

Gaziosmanpaşa’da ‘evrakları imha ediyorlar’ iddiası!
3 Nisan 2024 13:19

CHP adayı Hakan Bahçetepe’nin seçimi Hasan Tahsin Usta’nın önünde bitirdiği Gaziosmanpaşa’da AKP’lilerin itirazı üzerine yapılan sayımda gerginlik yaşanıyor.

 

 

Gaziosmanpaşa’da seçim yarışını CHP adayı Hakan Bahçetepe yüzde 40.47, AKP adayı Hasan Tahsin Usta da yüzde 40.01 oyla tamamlamıştı.

İstanbul’da AKP’nin itiraz başvurusu sonrası Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nda oyların yeniden sayımı saat 11.00 itibarıyla başladı.

31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında sandık kurulu tutanakları ve kararlarına karşı belirlenen itiraz süresi dün saat 15.00 itibarıyla sona erdi. AKP dün Beykoz ve Gaziosmanpaşa’da, Cumhuriyet Halk Partisi ise Arnavutköy, Bahçelievler, Fatih, Pendik, Ümraniye ve Zeytinburnu’nda itiraz başvurusunda bulunmuştu. Gaziosmanpaşa’da İl Seçim Kurulu Başkanlığı oyların yeniden sayılmasına karar vermişti.

 

 

SALONDA GERGİNLİK

 

 

Bugün saat 11.00 itibarıyla AKP ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden 50’şer görevli ve İl Seçim Kurulu görevlileri huzurunda, oyların yeniden sayımına başlandı.

Sonuçları takip etmek isteyen vatandaşlar oyların tutulduğu ve sayım işlemlerinin yapıldığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi önünde beklemeye başladı.

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda salon içerisinde gerilimin tırmandığı görüldü.

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı arbede görüntüsünü, “AKP hukuksuz şekilde itiraz ediyor! Kavga çıkıyor. Tüm İstanbullu vatandaşlarımızı bizlere destek olmaya davet ediyoruz” çağrısıyla paylaştı.

 

 

“KİRLİ ELLERİNİZİ ÇEKİN”

 

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, yeni bir açıklama yaparak “Hak yemeyiz, hakkımızı da yedirmeyiz” dedi. Günaydın, şunları söyledi:

– Gaziosmanpaşa’dan kirli ellerinizi çekin.. 970 oy farkla kazandığımız GOP seçiminde, yapılan itiraz üzerine, geçersiz oylarla sınırlı kalınmayarak, bir başka skandala imza atılmış ve tüm sayımın yeniden yapılmasına karar verilmiştir.

– YSK’ya yaptığımız itirazın sonucunun beklenmesi gerekirken, ısrarla sayımı başlatmaya çalışmaktadırlar.. Sabık Bakan, GOP’tan elini çek! Belediyede yanlış işler yapmaktan vazgeçin! Hak yemeyiz, hakkımızı da yedirmeyiz.

 

 

VALİ İLE GÖRÜŞTÜLER

 

 

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de açıklama yaptı. Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulunda ortaya çıkan kargaşa görüntüleri ile ilgili İstanbul Valisi Davut Gül ile görüştüğünü belirten Çelik, gerekli güvenlik önlemeleri alınacağını belirtti. Çelik, şunları kaydetti:

– Gaziosmanpaşa’da İlçe Seçim Kurulu’nun yeniden sayım kararı ile ilgili itirazımız sonucu YSK toplantıdayken üç seçim kurulundan bir tanesinin ısrarla yeniden sayım yapmak istemesi siyasi baskıların bir sonucudur.

– İlçe Seçim Kurulunda ortaya çıkan kargaşa görüntüleri ile ilgili İstanbul Valisi ile görüştüm, gerekli güvenlik önlemeleri alınacak. Sandıktan çıkan iradenin masa başında değiştirilmesine izin vermeyiz. Milletvekillerimiz ve örgütümüzle görevimizin başındayız.

 

 

“EVRAKLARI İMHA EDİYORLAR” İDDİASI

 

 

 

– Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde bilgi karartma, suç teşkil eden evrakları imha etme duyumları alıyoruz. Bu işlemleri yapanları hukuki sınırlar içinde kalmaya davet ediyorum, unutulmamalıdır ki hiçbir suç cezasız kalmayacaktır.