CHP’nin kazandığı Beyoğlu Belediyesi’nde ‘eğitim mutfağı’ boşaltıldı!

CHP’nin kazandığı Beyoğlu Belediyesi’nde ‘eğitim mutfağı’ boşaltıldı!
4 Nisan 2024 05:53

CHP’nin kazandığı Beyoğlu Belediyesi’nde ‘Eğitim Mutfağı’ndaki malzemeleri ‘Sözleşmesi bitti’ denilerek kamyona yüklenip götürüldü. Halk şikayet edilince tutanak tutuldu.

 

 

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin adayı İnan Güney yüzde 49 oranında oy alarak belediye başkanı seçildiği ancak henüz mazbatasını almadığı için yönetimin devredilmediği Beyoğlu Belediyesi’nde AKP yönetimi usulsüzlüklere imza atıyor.

Belediyenin Mutfak Sanatları Akademisi (BESMEK) Kasımpaşa Eğitim Merkezi’nde mutfak eğitimleri için kullanılan malzemeler, dün gece saatlerinde bina dışına çıkarıldı.

Politik Yol’da yer alan habere göre durumun çevre sakinlerinin dikkatini çekmesi üzerine güvenlik güçleri olay yerine geldi. Taşınma işlemine yönelik resmi bir evrakın olmaması üzerine malzemeler tutanak tutularak içeriye taşındı.

 

 

Sabah saatlerinde Beyoğlu Belediyesi antetli kağıdına Beyoğlu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ali Koca imzasıyla “Şirketiniz tarafından 10.11.2023 tarihinde Besmek Mutfak Sanatları Akademisi eğitimleri için teslim edilen (2 katlı elektrikli taş tabanlı sehpalı fırın, 2 katlı elektrikli taş taban maya kabini, 10 tepsili elektrikli konveksiyonel maya kabinli elektrikli fırın, 35 kg un kapasiteli spiral mikser, 40 lt Planet mikser) fırın ve cihazlar sözleşme süresi bittiği için BESMEK eğitim merkezimizden teslim alabilirsiniz. Eğitime vermiş olduğunuz destek için teşekkür ederiz” şeklinde evrak hazırlandı.

Firma yetkilileri malzeme ve cihazları kamyona yükleyerek götürdü. Firma yetkilileri sözleşmenin 1 Nisan itibariyle son bulduğunu ve ürünlerin İstiklal Caddesi, Hasköy ve Kasımpaşa meydanında bulunan ledlerde süresiz olarak video görüntülenmesi karşılığında verildiğini iddia etti.