İmamoğlu: Çok çalıştık, bir yandan da adaletli olduk!

İmamoğlu: Çok çalıştık, bir yandan da adaletli olduk!
5 Nisan 2024 15:52

Belediye çalışanlarıyla bayramlaşan Ekrem İmamoğlu, ekonomik kötü gidişata rağmen belediye çalışanlarının koşullarını en iyi derecede tutma gayreti içerisinde olduklarını ve buna devam edeceklerini söyledi.

 

 

Artı Gerçek – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye personeli ile bayramlaşma töreninde konuştu. İstanbul’u yönetirken hem çok çalıştıklarını hem adaletli oldukların söyleyen İmamoğlu, “İstanbulluların mutluluğu için öncelikle ona hizmet verenlerin mutluluğunu da sağlamak şarttır. Ekonomik depresyona ve ne yazık ki insanlarımızı yoksullaştıran verilere rağmen kurumda insanlarımızın ortamlarını koşullarını en iyi derecede tutma gayreti içerisinde olduk ve ve bu anlamda olmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

 

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

 

 

‘ZOR ZAMANI BİRLİKTE AŞTIK’

 

 

“İstanbul’a hizmet etmenin zor olduğu olağanüsü bir dönemi yaşadık. Ağır ekonomik krizleri gördük, bu nedenle zordu. Yine bir takım zor zamanlar geçirdik. Engellerimiz oldu. Alıştığımız kamu prensiplerinin dışında uygulamalara maruz kaldık. Farklı ön yargılar nedeniyle zor bir zamanı geçirdik ama her birisinin üstesinden hep birlikte geldik. Zor zamanı birlikte aştık. 90 bini aşkın çalışma arkadaşımızın emeği, çabası, özverisi olmasaydı bunları başaramazdık.

 

 

‘ÇOK ÇALIŞTIK, BİR YANDAN DA ADALETLİ OLDUK’

 

 

İnanın çok daha az bütçe kullanarak bu 5 yılda çok daha fazla iş ürettik bu çok önemli bir durumdur. Bu bereketli bütçe kavramının oluşmasının da kahramanı siz kıymetli mesai arkadaşlarımızsınız. Bereketin hep söylüyorum iki anahtarı var bir tanesi gayret ve diğeri adalet. Hem çok çalıştık bir yandan da adaletli olduk. Adaletli olmanın karşılığı da dürüst bir çalışma ortamını hep birlikte İstanbul’a yaşattık, bu da İstanbul’a bereketi iyi bir hizmet getirdi. Tek söz söylüyorum: Hepinizden Allah razı olsun.

Çünkü İstanbul’a hizmet, insanına hizmet, Hakk’a hizmettir. Zira en kadim kentlerinden birisindeyiz. Böylesi bir şehirde kamu hizmeti sunuyoruz. İnsanlara bu şehri her yönüyle güzelleştirmekle görevliyiz. Böyle bir görevde sona ulaştık misyonumuzu tamamladık diyebileceğimiz bir nokta yoktur böyle büyük bir şehirde. Her zaman yaptıklarımızın kalitesini daha fazlasını yapmaya mecburuz. Yeni dönemde de mesai arkadaşlarımla bu anlayış ve çabayla çalışmaya devam edeceğiz.

 

 

‘SİZLERİN ENERJİSİ BÜTÜN İSTANBUL’A YAYILIR’

 

 

İstanbulluların mutluluğu için öncelikle ona hizmet verenlerin mutluluğunu da sağlamak şarttır. Dolayısıyla çalışan huzuru, iş barışı, hak, hukuk, her konuda inanın çok duyarlı bir yönetim olduk, olmaya da devam edeceğiz. Kurumumuzun çalışanlarını mutlu edebilmek, daha yüksek hayat standartlarına kavuşturabilmek de hedefimizdi, bu konuda da önemli ilerlemeler sağladık.

Ekonomik depresyona ve ne yazık ki insanlarımızı yoksullaştıran verilere rağmen kurumda insanlarımızın ortamlarını, koşullarını en iyi derecede tutma gayreti içerisinde olduk ve ve bu anlamda olmaya da devam edeceğiz. Bu yönde de daha fazlasını başarmaya devam edeceğiz.

Büyük bir aileyiz. Artık neredeyse 100 bine yakın insan, taşeronu da hesaba kattığınızda hiç bir zaman 130-140 binin aşağısına düşen bir sayıda değiliz. Büyük bir potansiyelin aileleriyle de baktığınız da kocaman bir topluluk olduğunu da görüyoruz. Bu bağlamda bütün mesai arkadaşlarımızın birbirine insani değerler üzerinden sevgiyle saygıyla yaklaşmasını dilerim. Sizlerin enerjisi bütün İstanbul’a yayılır.”