AYM, pandemi bağışlarına el koyma hükmünü iptal etti: İstanbullunun hakkı İstanbulluya verilsin

AYM, pandemi bağışlarına el koyma hükmünü iptal etti: İstanbullunun hakkı İstanbulluya verilsin
6 Nisan 2024 08:49

Anayasa Mahkemesi, pandemi sürecinde belediyelere yapılan yardımların devlet tarafından alınmasını sağlayan düzenlemeyi iptal etti.

 

Fotoğraf: anayasa.gov.tr

 

Bu kararın ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Hukuk Müşaviri Eren Sönmez, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, pandemi döneminde yapılan bağışları engelleyen bir genelgenin iptali için Danıştay’da açtıkları davada, Danıştay savcısının iptal yönünde görüş bildirdiğini, ancak üç yıldır herhangi bir karar alınmadığını belirtti. Cumhuriyet’in aktardığına göre, Sönmez, İstanbul halkının bağışladığı paranın hak sahiplerine iadesi için çağrıda bulundu.

 

 

İstanbulluların pandemi nedeniyle ekonomik olarak zorlandığı günlerde İBB “Birlikte Başaracağız” kampanyası başlatmıştı.

 

Erdoğan, kampanyaya tepki göstermişti

 
İstanbullular, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere İBB’ye bağışta bulunmuştu. Kampanyaya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur” diye tepki göstermiş; bu süreçte İstanbulluların bağışladığı 6.2 milyon liraya el koyulmuştu. Yargı sonucu beklenmeden Fatih Kaymakamlığı iki yıldır bloke halde bulunan paranın İstanbul Defterdarlığı banka hesabına aktarılmasına karar vermişti.