‘Erdoğan radikal kararlar alacak’ iddiası!

‘Erdoğan radikal kararlar alacak’ iddiası!
6 Nisan 2024 09:19

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 31 Mart yenilgisinin ardından radikal kararlar alacağı iddia edildi. Kulis bilgilerine göre AKP’li kaynaklar Erdoğan için “Anladığımız kadarıyla muhalefetin beklemediği biçimdeadikal bir değişimi hedefliyor” dedi.

 

Fotoğraf: Reuters

 
AKP, iktidara geldiği 2002 yılından bu yana en büyük yenilgiyi 31 Mart’taki seçimlerde aldı.

Bugüne kadar girdikleri her seçimde birinci parti olan AKP, 18 seçimde galibiyet kazanırken, geçtiğimiz Pazar günü tarihinin en büyük yenilgisi ile karşı karşıya kaldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimden hemen sonra yaptığı Merkezi Yürütme Kurulu toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirmiş ve toplantıda kendi kadrolarını eleştirdiği, ekonomik krize işaret ettiği özeleştirileri basına servis edilmişti.

 

 

MKYK ve kabinede değişiklikler olmasına kesin gözüyle bakılıyor

 
AKP’nin ilk kez ikinci parti konumuna düştüğü seçimlerle ilgili özeleştiri veren Erdoğan aynı zamanda değişime de işaret ediyordu.

AKP içinden gelen sinyallerde MKYK ve kabinede değişiklikler olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Politikyol’dan Altan Sancar’ın edindiği kulis bilgisindeki iddiasına göre AKP kaynakları, Erdoğan’ın kabine ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) değişikliğiyle yetinmeyeceğini dile getiriyor.

Kulise göre, Erdoğan’ın özellikle seçim sürecinin koordinasyonunda yer alan parti yöneticileri ile birlikte kabineden de bazı bakanların görevden alınması bekleniyor.

Fakat AKP kaynakları, Erdoğan’ın bu değişikliklerle yetinmemesine kesin gözüyle bakıyor. Parti yöneticileri Erdoğan’la kısa görüşmelerde cumhurbaşkanından ‘radikal değişikliklere hazırlandığı’ izlenimi aldıklarını dile getiriyor.

 

 

‘Muhalefetin beklemediği biçimde radikal değişimi hedefliyor’

 
Partinin üst düzey bir yöneticisi görüşme sonrası izlenimi şöyle aktarıyor:

“Cumhurbaşkanımızın ayrıntılarıyla birkaç konuya çalıştığını gördük. Anladığımız kadarıyla muhalefetin beklemediği biçimde radikal bir değişimi hedefliyor. Sanırım bayram sürecinde bu konuya ayrıntılarıyla çalışmayı, bayram sonrası hem parti yönetimine hem de kabinemize kararlarını iletmeyi düşünüyor. Fakat radikal değişiklik kararlar alacağını görebiliyorum.”

 

 

AKP Genel Başkanlığını bırakacak mı?

 
Parti yöneticileri radikal kararlardan kastın AKP’nin genel başkanlığını bırakmayı kapsayıp kapsamadığına dair ise yorum yapmamayı tercih ediyor. Ancak parti kaynakları ‘Türkiye’nin bir anayasa değişikliği sürecine gireceğini ve bunun siyaseti etkileyeceğini’ düşünüyor.