AKP’li belediye maaşlar için toplanan 18 milyon TL’yi seçimden önce Bozokspor’a aktardı iddiası

AKP’li belediye maaşlar için toplanan 18 milyon TL’yi seçimden önce Bozokspor’a aktardı iddiası
5 Nisan 2024 15:31

Yerel seçimlerde AKP’nin kaybettiği Yozgat’ta yeni belediye başkanı Kazım Arslan seçimden 2 gün önce Yozgat Bozokspor oyuncularına belediye kasasından 18 milyon TL aktarıldığını iddia etti.

 

 

Fotoğraf: Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan (sağda), Yozgat’ın yeni Belediye Başkanı Kazım Arslan (solda)
31 Mart seçimlerinde AKP‘nin kaybettiği Yozgat’ta işçi ve memur maaşları için toplanan paraların seçimden iki gün önce Bozokspor oyuncularına aktarıldığı iddia edildi.

AKP’nin kalesi olarak bilinen Yozgat’ı Yeniden Refah Partisi (YRP) adayı Kazım Arslan kazandı. Yeniden Refah Partisi, Yozgat’ı yüzde 36 oy oranı ile birinci parti olarak kazandı. Başkanlık koltuğuna oturan Kazım Arslan sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile gündem yaratacak bir iddiada bulundu.

Arslan, bazı belediyelerde olduğu gibi AKP’nin Yozgat’ta da seçimden önce usulsüz işlem yaptığını ve işçi ve memur maaşları için toplanan 18 milyon TL’yi Yozgat Bozokspor oyuncularına aktardığını ifade etti.

 

 

“18 milyon TL Bozokspor’a aktarılmış”
Yozgat’ın YRP’li Belediye Başkanı Kazım Arslan yaptığı açıklamada, “Seçimden iki gün önce 18 milyon TL Yozgat Bozokspor futbolcularına ödüllendirme adı altında aktarılmış. Bunu çok yanlış buluyorum. Ahlaki bulmuyorum. İşçi memur maaşları için toplanan parayı Bozokspor futbolcularına aktarmışsınız. Bu paranın aktarılması için Meclis kararı lazım o yok. Mali işler müdürünün imzası lazım o yok. Paranın iadesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.