Ardahan Belediye Başkanı Demir: AKP boyunun ölçüsünü aldı!

Ardahan Belediye Başkanı Demir: AKP boyunun ölçüsünü aldı!
6 Nisan 2024 09:46

Ardahan’da ilçe seçim kurulunun verdiği “seçimin yenilenmesi” kararını il seçim kurulu kaldırdı. CHP’li Başkan, “AKP boyunun ölçüsünü aldı” dedi.

 

 

Ardahan’da seçimleri mevcut CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir 2. kez kazandı. Ancak AKP itiraz etti ve ilçe seçim kurulu seçimi iptal edildi. CHP de İl Seçim Kurulu ve YSK’ya itiraz etti. İl seçim kurulu, itirazı yerinde bularak “seçimin 2 Haziran’da yenilenmesi” kararını kaldırdı.

 

 

Ardahan’da seçime 15 bin 238 kayıtlı seçmenden 11 bin 845’i katılmış ve 11 bin 205 oy geçerli sayılmıştı. Oyların 5 bin 49’unu alan CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir, AKP’li rakibi Yunus Baydar’a 174 oy fark atarak güven tazelemişti.

 

 

Faruk Demir, yaşanan sayım krizini Sözcüye, “5 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri, (Hiç bir şey olmadıysa bile mutlaka bir şeyler oldu) denilerek, haksız ve hukuksuz biçimde iptal edild. İkinci kez yapılan seçimde ise AKP, 800 binden fazla fark yedi. Bizim itirazımız yerinde görülmeseydi, Ardahan’da da aynısı olacak, 2 Haziran günü AKP bu kez Ardahan’da boyunun ölçüsünü alacaktı. Bu da Ardahan dersi olacaktı” diye değerlendirdi.