İstanbul’un yeni döneminde belediye meclisinden geçmesi beklenen projeler

İstanbul’un yeni döneminde belediye meclisinden geçmesi beklenen projeler
4 Nisan 2024 06:19

31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde çoğunluğu elde etmesi, başkan Ekrem İmamoğlu’nun ilk döneminde karşılaştığı engellerin aşılması ve öncelikli projelerin hayata geçirilmesi için yeni bir sayfa açılıyor.

 

 

31 Mart Yerel Seçimleri, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin yeni yapısını belirledi. Buna göre CHP 184 sandalye alırken, AK Parti 130 sandalyede alabildi.

Bu gelişme, Ekrem İmamoğlu’nun başkanlık döneminde projelerin önündeki en büyük engel olan AK Parti ve MHP’nin meclis çoğunluğunun sona ermesi anlamına geliyor.

CHP’liler tarafından seçimden sonra açılan CHP Gazete hesabı, şimdi kabul edilmesi beklenen ve daha önce reddedilen bazı önergelerin haberlerini sıraladı:

 

 

Halk Ekmek büfelerinin ‘şehit, gazi ve engelli ailelerinin işletmesi kaydıyla’ yenilerini açma önerisi belediye meclisinde AKP ve MHP tarafından reddedildi.
İBB Meclisi’nde, CHP grubunun ‘uyuşturucu ile mücadele komisyonu’ kurulması önerisi AKP oylarıyla reddedildi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘150 mahalleye 150 kreş’ projesi kapsamında AKP’li Belediyeler engel oldu.
İBB Meclis gündemine sunulan ve İstanbul’u depreme hazırlayacak olan ‘çatı’ düzenlemesi (kentsel dönüşümü hızlandırmak adına çatıların kat olarak kabul edilmesi) AKP ve MHP grubu oylarıyla reddedildi.
CHP’nin meclis çoğunluğunu kazanmasıyla birlikte, bu projelerin yeniden gündeme gelmesi ve bu kez kabul edilerek uygulamaya konulması bekleniyor.