Ardahan’da seçim tekrarlama kararına CHP itiraz edecek

Ardahan’da seçim tekrarlama kararına CHP itiraz edecek
5 Nisan 2024 07:22

Ardahan’da CHP’nin kazandığı seçimin tekrarlanması kararı alındı. CHP adayı mevcut Belediye Başkanı Faruk Demir, karara itiraz edeceklerini belirtti.

 
Ardahan il merkezinde kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı mevcut Belediye Başkanı Faruk Demir 5 bin 49 oy, AKP adayı Yunus Baydar ise 4 bin 875 oy aldı.

Oy sayımının tamamlanmasının ardından AKP, seçim sonuçlarına itiraz etti. Yapılan itiraz sonucunda seçimin tekrarlanmasına karar verildi.

 

FARUK DEMİR’DEN İLK AÇIKLAMA

 

CHP adayı mevcut Belediye Başkanı Faruk Demir, alınan kararı e değerlendirdi.

Karara itiraz edeceklerini ifade eden Faruk Demir, “Seçimler yapıldı ve biz birinci parti olarak tamamladık. Daha sonra AK Parti adayı, İstanbul’daki seçim gibi bir zarfın içerisinde bulunan 4 tane pusuladan, belediye başkanlığına ve belediye meclis üyeliği sonuçlarına itiraz etmişler. İlçe Seçim Kurulu da toplanıp karar vermiş. CHP ve DEM Parti’li üyelerin itirazına rağmen AK Parti, İYİ Parti ve 2 kamu personeli seçimin iptalini istemiş. İlçe Seçim Kurulu’nda 4’te 3 olarak bu kararı verilmiş. Biz yarın hazırlıklarımız yapıp İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunacağız” dedi.