İmamoğlu: Ne demokrasiye ne mertliğe sığar!

İmamoğlu: Ne demokrasiye ne mertliğe sığar!
3 Nisan 2024 10:18

Gaziosmanpaşa’da AKP’nin ilçe seçim kurullarına yaptığı itiraz dilekçeleri kabul edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kararla ilgili, “AK Parti kazanınca ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar” açıklamasını yaptı.
31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı’nı CHP’nin adayı Hakan Bahçetepe yüzde 40.45 oy oranıyla kazanmıştı. Bahçetepe’nin rakibi AKP’li Hasan Tahsin Usta da yüzde 40.12 oranında oy olarak ikinci olmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçede oyların yeniden sayılmasına karar verildiğini duyurdu.

 

 

“Ne demokrasiye ne mertliğe sığar”
İmamoğlu, sosyal medya X hesabından karara tepki göstererek şunları belirtti:

“Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı. Seçimi CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçemizde baskılarla tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Aynı talepte bulunduğumuz Ümraniye ilçemizde ise talebimiz reddedildi.
Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için ise taleplerimize henüz karar çıkmadı. İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK’nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz.