Pınarbaşı’nda seçimi kazanan CHP’li Yağan: Yolsuzluk dosyalarını yok etmek için zaman kazanmaya çalışıyorlar

Pınarbaşı’nda seçimi kazanan CHP’li Yağan: Yolsuzluk dosyalarını yok etmek için zaman kazanmaya çalışıyorlar
4 Nisan 2024 05:46

MHP’nin itirazıyla iptal edilen seçimi kazanan CHP Kayseri Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Deniz Yağan, belediyede yapılan yolsuzlukların belgelerinin yok edilmesi için zaman kazanılmaya çalışıldığını söyledi.

 

 

Seçimi kazanan CHP Kayseri Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Deniz Yağan, TELE1 ekranlarında Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programına katılarak ilçede seçim sürecinde yaşananların detaylarını aktardı.

MHP Milletvekili Baki Ersoy‘un Seçim Kurulu’na gelerek hakimlere yönelik küfürler ettiği görüntüler hakkında konuşan Deniz Yağan, “Seçim akşamıydı. Oylar sayılıyordu. Biz de tabii ki Seçim Kurulu’nun oradaydık. Netice itibarıyla Baki Ersoy geldi içeriye, oyların çalındığını, sandıkların açık olarak geldiğini ifade ederek hakaretler etmeye başladı. Biz de O’nu engellemek için elimizden gelen her türlü imkanı kullandık ve orada ortalık yeniden sulh oldu. Netice itibarıyla orada hakimimize, Seçim Kurulu’nda görev yapan arkadaşların hepsine hakaret ederek ithamlarda bulundu. Akabinde halkın da tepki koymasıyla tekrar Seçim Kurulu’nu terk etmek zorunda kaldı” dedi.

 

 

MHP’NİN İTİRAZ ETTİĞİ SANDIKTA CHP SONUNCU ÇIKMIŞ
Tuncay Mollaveisoğlu’nun seçimin kaç oy farkla sonuçlandığı ve MHP’lilerin neye itiraz ettiği sorusuna ise Deniz Yağan şu cevabı verdi:

“Biz seçimi 319 oy farkla aldık. MHP’lilerin itirazı şu yönde oldu: Yukarı Karagöz köyünde bir başkanımız vardı. O, tam tutanakları tutarken baygınlık geçiriyor. Netice itibarıyla oradaki kolluk güçleri müdahale ediyorlar, İl Seçim Kurulu’nu arıyorlar. İl Seçim Kurulu’ndan da iki tane memur görevlendiriliyor. Zaten baygınlık geçiren seçim kurulu başkanımızı da muhafaza ediyorlar. O arkadaşlar geldikten sonra ambulans çağırıyorlar. Seçim Kurulu’ndak rahatsızlık geçiren arkadaşımız hastaneye sevk ediliyor. Seçim Kurulu’ndan gelen arkadaşlar da gelip oradaki sayımı yapıyorlar. Raporlar tutuluyor ve o raporlar neticesinde İlçe Seçim Kurulu’na getiriliyor jandarma eşliğinde. Fakat torbanın ağzı açık olarak geliyor. Buna itiraz ettiler. O sandık açıldı. O sandıktan Milli Yol Partisi birinci sırada, DEVA ikinci sırada, MHP’lilerin adayı üçüncü sırada, biz dördüncü sırada çıkıyor. Yani orada en son parti olarak çıkmamıza rağmen bizim o sandıkta usulsüzlük yaptığımıza dair ithamlarda bulunuyorlar.”

 

 

“YOLSUZLUKLARI GİZLEMEK İÇİN ZAMAN KAZANMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Mollaveisoğlu son olarak Yağan’a seçim iptali kararına karşı ne yapacaklarını sordu. Yağan ise seçim iptalini İl Seçim Kurulu’na taşıyarak itiraz edeceklerini, iktidarın bu itirazla belediyedeki evrakların temizlenmesi için zaman kazanmaya çalıştığını söyledi.

Yağan şöyle konuştu:

“Biz o kararı İl Seçim Kurulu’na taşıyacağız. Halkımızın helal oylarıyla, taşıma seçmenlere rağmen kazanmış olduğumuz seçimi iptal ettirmeye çalışıyorlar. Tek dertleri zaman kazanmak. Belediye içerisindeki evrakların temizlenmesini sağlamak. Yani bunların amaçları bu. Yapmış oldukları o yolsuzlukları, o dosyaları yok etmek için zaman kazanmak.

MHP’nin itirazıyla iptal edilen seçimi kazanan CHP Kayseri Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Deniz Yağan, belediyede yapılan yolsuzlukların belgelerinin yok edilmesi için zaman kazanılmaya çalışıldığını söyledi.