Maltepe’de bomba bulundu

Maltepe’de bomba bulundu
13 Ağustos 2013 16:46

Gülsuyu Mahallesi Selma sokakta temizlik yapan belediye işçileri iki ayrı poşet içinde molotof kokteyli ve kablolu bir düzenek görünce polisi aradı.

 

Olay yerine kısa sürede gelen polis ekipleri emniyet şeridi çekerek çevre güvenliği aldı. Ardından bomba imha ekibine haber verildi. Bomba imha ekibindeki görevli memur özel bomba kıyafetini giyerek poşetlerin yanına yaklaştı.

Poşetleri açan bomba imha uzmanı önce üzerinde kabloların bulunduğu düzeneği etkisiz hale getirdi daha sonra molotof kokteyllerini poşetten çıkardı.

Yapılan ilk incelemede üzerinde kablo düzeneği bulunan cismin el yapımı bomba olduğu tespit edildi. El yapımı bomba etkisiz hale getirilirken molotof kokteylleri de incelenmek üzere polis merkezine götürüldü.

Bir mahalle sakini, “Temizlik işçileri çalışırken bulmuşlar, polise haber verdik. Poşetlerin içinde molotof kokteyli ve el yapımı bomba var sanırım” diye konuştu. Polis ekipleri el yapımı bomba ve molotof kokteyllerinin kim yada kimler tarafından bırakıldığını araştırıyor.