Küçük Abdurrahman yardım bekliyor

Küçük Abdurrahman yardım bekliyor
24 Nisan 2012 16:28

Çocukları Abdurrahman’ın hastalığı nedeniyle zor günler yaşayan Adem ve Raziye Türkmen çifti, Abdurrahman’ın tedavisi için yardım bekliyor. Çocukları Abdurrahman’ın hastalığı nedeniyle zor günler yaşayan Adem ve Raziye Türkmen çifti, Abdurrahman’ın tedavisi için yardım bekliyor.

Ailenin en büyük dileği, vücutta yağ eksikliği, karaciğerde yağlanma gibi birçok sağlık sorunuyla mücadele eden 8 yaşındaki çocukları Abdurrahman’ın bir an önce sağlığına kavuşması.

Kepez’in Göçerler Mahallesi’nde maddi güçlükler içerisinde yaşayan Türkmen ailesi 8 yaşındaki çocukları Abdurrahman’a doktorlar tarafından 2,5 yıl önce konulan bir dizi tanı sonrası zor günler yaşıyor. Anne Raziye Türkmen  2,5 yıl önce Abdurrahman’ın bir gece rahatsızlandığını ve hastaneye götürdüklerini ve burada Abdurrahman’ın böbreklerinde sorun olduğunu ve idrar tutamadığının belirlendiğini söyledi. Raziye Türkmen, zamanla Abdurrahman’ın kilo kaybettiğini ve bunun üzerine hastaneye gittiğini anlatarak, ‘İyi olduğunu söylediler. O halde neden zayıflıyor diye sorduğumda normal olduğunu birşey olmadığını söylediler. Sonradan öğrendim ki eğer o zaman baksalarmış, yağlar erimeyecekmiş’ dedi.

Raziye Türkmen, daha sonra Abdurrahman’ın karaciğer ve dalağında büyüme, vücudunda ise yağ kaybı olduğunun belirlendiğini aktardı. Raziye Türkmen, Abdurrahman’ın yağ kaybı nedeniyle kollarında, bacakların ve yüzünde çökmeler olduğunu, bir kez de kriz geçirip bayıldığını belirterek, çocuğun her gün 4 ilaç kullandığını ifade etti.

Baba Adem Türkmen ise, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde bir şirkette asgari ücretle çalıştığını söyleyerek, ‘Çocuğun hastalığı çıktığından beri aldığım maaş hastaneye gidiyor. Gece birşey olsa komşulardan araba arıyoruz. Abdurrahman’ın ihtiyaçlarına yetişemiyorum’ dedi.

Adem Türkmen, Abdurrahman’ın ‘Oğlumun canı birşey istiyor bazen, alamıyorum. Almayınca
‘Beni sevmiyorsun, beni istemiyorsun’ diyor. Zoruma gidiyor öyle söylediğinde’ diye konuştu.