Kapıları kilitlenen otomobilde mahsur kalan çocuğu itfaiyeciler böyle kurtardı

Kapıları kilitlenen otomobilde mahsur kalan çocuğu itfaiyeciler böyle kurtardı
15 Mart 2013 00:08

Bolu’da, anahtarın unutulması sonucu kapıları kilitlenen otomobilde mahsur kalan 2.5 yaşındaki Metehan Sanin, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

 

 

 

Olay, dün akşam saatlerinde Gölyüzü Mahallesi Bahar Sokak’ta meydana geldi. Aynur Sanin, bir kadın akrabasıyla birlikte oğlu Metehan Sanin’i de yanına alarak markete alışveriş yapmaya gitti. Aynur Sanin ile akrabası, 34 VE 5385 plakalı otomobilin çocuk koltuğunda oturan Metehan Sanin’i araçta bıraktı. Bu sırada anahtar otomobilde unutulunca devreye giren otomatik kilit nedeniyle kapılar kilitlendi.

 

 

 

 

 

Bir süre sonra geri dönen Aynur Sanin ile akrabası, otomobilin kapılarının kilitlendiğini görünce panikleyerek vatandaşlardan yardım istedi. Yaklaşık 20 dakika uğraşan vatandaşlar da otomobilin kapısını açamayınca itfaiyeden yardım istenildi. İtfaiye ekibi, tornavida ve çekiçle otomobilin kapısını açmaya çalıştı. Bu sırada gözyaşlarına boğulan Metehan Sanin’in havasızlıktan terlediği görüldü. İtfaiyeciler, ağlayan çocuğu sakinleştirmek için cama vurup çocuğun dikkatini çekerek konuşmaya çalıştı.

 

 

 

 

 

Kilidi açamayan itfaiyeciler, son çare olarak otomobilin arka kelebek camını bantla yapıştırdıktan sonra camı kırıp kapıyı açtı. Yaklaşık 45 dakika sonra kurtarılan Metehan Sanin, annesinin kucağında ağladı.