TGB'den İskenderun'da Patriot nöbeti

TGB'den İskenderun'da Patriot nöbeti
22 Ocak 2013 00:20

Patriotlara karşı TGB Genel Başkanı İlker Yücel’in de arasında olduğu 200’e yakın TGB’li İskenderun Atatürk anıtında nöbet tutuyor.

 

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde aralarında CHP milletvekillerinin de bulunduğu grup, Türkiye’ye patriot hava savunma sistemlerinin kurulmasını ve NATO’yu protesto etmek için İskenderun Şehitpamir Caddesi üzerinde havuzlu çarşıda toplandı.

Ellerinde çuval ve pankartlarla slogan atan eylemcilere CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Mevlüt Dudu katıldı. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı İlker Yücel’in de aralarında bulunduğu grup, Havuzlu çarşıdan şehit pamir caddesi üzerine inerek buradan İskenderun Limanı’na yürümek istedi. Ancak polis guruba polis izin vermedi.

Yolu kapatan çevik kuvvet ekipleri Gaz maskelerini de takması sırasında ortam gerildi. Ancak milletvekilleri ve grup liderleri, polisle yaptığı görüşmelerin ardından kaldırımı kullanarak limana yürümelerine izin verildi. Limanın önünde basın açıklamasını yapan grup olaysız dağıldı.

Patriotlara karşı TGB Genel Başkanı İlker Yücel’in de aralarında olduğu 200’e yakın TGB’li genç, İskenderun Atatürk anıtı önünde vatan nöbeti tutuyor.