AKP’den CHP’ye geçen Kaş Belediyesi’nin yeni başkanı Demirhan: Personel nerede bilmiyoruz!

AKP’den CHP’ye geçen Kaş Belediyesi’nin yeni başkanı Demirhan: Personel nerede bilmiyoruz!
8 Nisan 2024 10:31

AKP’den CHP’ye geçen Antalya Kaş Belediyesi’nin başkanı yeni Erol Demirhan devraldığı belediyenin içler acısı halini gözler önüne serdi…

 

 

İki dönemdir AKP’nin yönetiminde bulunan Antalya’ya bağlı Kaş Belediyesi’ni 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde oyların yüzde 53.9’unu alan CHP’nin adayı Erol Demirhan kazandı.

Mazbatasını alır almaz belediyede inceleme yapan yeni başkan Erol Demirhan, AKP dönemindeki savurganlığı ve borç içindeki belediyenin içler acısı halini kamuoyuyla paylaştı.

 

 

“PERSONEL NEREDE BİLMİYORUZ”

 

 

Belediyedeki bankamatik memurlarına dikkat çeken Demirhan, “Kasada memurun, işçinin maaşını ödeyecek para yok. 418 personel var. Herkes kadro almış. Nerede ne yaptıkları da belli değil. Onları da bulacağız inşallah” dedi.

 

Belediyenin mali tablosuna ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaoan Demirhan, şunları söyledi:

 

 

“BÜYÜK BİR SAVURGANLIK VAR”

 

 

“Ufak da olsa bir tabloya baktık hiç iç açıcı değil. Şu anda 400 milyon lira belediyenin borcu var.

Daha geride de var. Müteahhitlerin hepsi para istiyor, kasada 1 lira yok, İller Bankası’ndan gelen pay yeterse memurlara, işçilere vereceğiz.

Büyük bir savurganlık var. Herkes kadro almış. Nerede ne yaptıkları da belli, onları da bulacağız. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız.

 

 

“TABELA VAR YOL YOK”

 

 

Sahilde bir tane yol yapılıyordu. Ne görüyorsunuz orada? Tabelayı görmüşsünüzdür orada asılı olan fiyatı. 6 milyon 250 bin lira artı KDV.

Para havadan bulunmuyor. 500 bin liralık top alınmış böyle bir şey yok. 7 milyon lira iftar yemeği ihale etmişsiniz, 5 milyon 700 bin artı KDV.

Bu paralarla kaç kişi yemek yedi? 5 bin kişi yemek yedi mi orada? 5 bin kişi yemek yedi diye yazılmış. Bunlar belediyenin cebinden çıkıyor başka bir yerden çıkmıyor.”

 

 

“BURADA OTURUP ŞAKŞAKÇILIK YAPMIŞLAR”

 

 

Toplantıda hazır bulunan eski meclis üyelerine de sitem eden Demirhan, “Bütün bu açıkları meclis üyesi arkadaşlarımızla kapatacağız. Geçen dönem burada oturup sadece şakşakçılık yapmışlar. Kardeşim hiç mi demedinz nereye gidiyor bu paralar.” diye konuştu