İmamoğlu: Korkacak kişi Erdoğan olabilir!

İmamoğlu: Korkacak kişi Erdoğan olabilir!
8 Nisan 2024 08:35

31 Mart’ta yapılan seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu koruyan Ekrem İmamoğlu, İngiliz medyasına konuştu.

 

 

Gazetenin Türkiye muhabiriyle bir röportaj yapan İmamoğlu birçok konuda açıklamalarda bulundu. Gazete, “Zafer kazanan İstanbul Belediye Başkanı, Erdoğan’a seçmenlerin ‘mesajına’ kulak vermesini söyledi” başlığını kullanırken İmamoğlu’nun yeniden seçilmesinin muhalefeti canlandırdığı hatırlatması da yapıldı.

 

Sözcü’de yer alan habere göre İmamoğlu, Erdoğan’a da seslenerek, “Tek bir kişinin iradesinin devlete hakim olduğu politikaları terk etmezse siyasi geleceği için endişelenmeli. Erdoğan seçmenin mesajını almaması ve aynı şeyleri yapmaya devam etmesi halinde siyasi ömrünün kısalacak. Her şey onun elinde” uyarısında bulundu.

 

“TIRNAK İÇİNDE OTORİTER REJİM DİYEBİLİRİZ”

 
İmamoğlu, “İstanbul’daki bir kurum müdürünün bile mevcut yetkisini siyasi bir talimat olmadan kullanamadığı bir rejime, bir sisteme dönüştü. Tek bir kişinin iradesini yansıtan bir devlet yapısını bize veriyor” ifadesini kullanırken “buna tırnak içinde otoriter rejim diyebiliriz. Ama bence bu seçim sonuçta bütün bu yöntemi, bütün bu uygulamayı mahkûm etmiş ve reddetmiştir” yorumunu yaptı.

 

 

İmamoğlu, 31 Mart seçimleri ile ilgili olarak da, “Bu asla sadece İstanbul seçimi değildi. Cumhurbaşkanının [kendisini] muhatap ilan ettiği bir seçime dönüştü” dedi. Financial Times, İmamoğlu’na kendisine açılan davalarla ilgili endişeli olup olmadığına yönelik soruya ise, “Korkacak kişi Erdoğan olabilir” yanıtını verdi.