CHP, Hatay’da seçimin iptal edilmesini istedi

CHP, Hatay’da seçimin iptal edilmesini istedi
7 Nisan 2024 15:43

CHP lideri Özel’in, Hatay’da itiraz sonucu belli olmadan AKP’li adaya mazbata verilmesine tepki göstermek için bugün YSK önünde toplanma çağrısı yapmasının ardından, CHP heyeti YSK önünde toplandı.

 

 

CHP heyeti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in, Hatay’da CHP’nin itirazları devam ederken İl Seçim Kurulu kararıyla mazbatanın AKP adayına verilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde toplandı.

Heyetin YSK yetkilileri ile yaptığı toplantı 10 dakika sürdü. Özel’in ses telleriyle ilgili geçirdiği operasyon nedeniyle açıklamayı CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Gül Çiftçi ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke yaptı.

İlk sözü alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, YSK’ye 80 sayfalık itiraz dilekçesi sunduklarını bildirdi. Çiftçi, YSK’nin Hatay kararı açıklanmadan AKP’li adaya mazbata verildiğine dikkat çekerek, kentteki ‘ölü seçmenler’ hakkında bilgi talep etti.

Çiftçi, Hatay’da yeniden sayım istediklerini bildirdi. Söz alan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de “Hatay halkı iradesinin sayılmasını istiyor” diye konuştu.

 

 

NE OLMUŞTU?

 

 

CHP lideri Özel, “X” hesabından yaptığı açıklamada, Hatay’ın iradesine sahip çıkmak isteyen herkesi barışçıl ve anayasal hak arayışı için YSK önüne çağırmıştı.

Özel, paylaşımında şunları kaydetmişti:

“Hatay’ın sandıktaki iradesine günlerdir masa başı oyunlarla müdahale edilmektedir. Başvurularımız sonuçlanmadan ve YSK kararını açıklamadan siyasi baskılarla haksızca ve hukuksuzca mazbata verilmiştir. Bizler yarın saat 15.00’te YSK önünde olacağız. Hatay’ın iradesine sahip çıkmak isteyen herkesi barışçıl ve anayasal hak arayışı için YSK önüne çağırıyorum.”