İBB önünde hamam ve tuvaletçilerden "düdüklü" protesto

İBB önünde hamam ve tuvaletçilerden "düdüklü" protesto
1 Nisan 2013 16:34

İstanbul’da bulunan bazı hamam ve tuvalet işletmecileri, kira sözleşmelerinin belediye tarafından feshedildiği gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde düdük çalarak eylem yaptı.

 

 

 

Öğlen saatlerinde toplanan  İstanbul Hamamcılar ve Müstahdemleri Odası üyesi yaklaşık 30 kişi, düdük çalarak Fatih’te bulunan İBB önüne geldi. Burada grup adına basın açıklamasını grup adına okuyan Serkan Ertekin, “Bu kararda kamu yararı değil, kamu zararı vardır. Alınan bu siyasi rant kararı, halka bedava hizmet vermeme kararıdır. Yasal dayanaktan yoksun ve kamu yararı içermeyen belediye kararının iptali ve mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda tüm ilgili şahıs ve kurumları göreve çağırıyoruz” dedi.

 

 

ÇELEBİ DE DESTEK VERDİ

 

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de, gruba destek vermek amacıyla İBB önüne geldi. Gazetecilere açıklama yapan Çelebi bu konuyu meclise de taşıyacağını belirterek, “Buradaki arkadaşların mağdur edilmeden, bunların hakları gasp edilmeden bu sorunun aşılması gerekir. Bu soruna mutlaka belediye başkanımız ve iktidar çare üretmeli” diye konuştu. İstanbul Hamamcılar ve Müstahdemleri Odası Başkanı Ali Yılmaz da kısa bir konuşma yaparak, bu sorunun çözülmesi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan yardım istedi.
Kalabalık grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.