Erdoğan'dan Cemevleri ibadethane olsun önerisine ilginç cevap: Alevilerin İslam'dan kopma riski var

Erdoğan'dan Cemevleri ibadethane olsun önerisine ilginç cevap: Alevilerin İslam'dan kopma riski var
21 Şubat 2013 13:15

Başbakan Tayyip Erdoğan, İç Anadolu Bölgesi milletvekilleri ile AKP genel merkezinde gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantıda, “Cemevleri ibadethane olsun” önerisine tepki gösterdi.

Erdoğan, “İslam’da ibadet yeri camidir. Cemevleri kültürel mekanlardır. Siz hiç Hristiyanlık’ta kilise dışında bir ibadet yeri duydunuz mu?” dedi.

”ALEVİLERİN İSLAM’DAN KOPMA RİSKİ VAR”

Ensonhaber.com sitesinde yer alan habere göre  toplantıda cemevi konusu da gündeme geldi. Ankara milletvekili Haluk Özdalga’nın “Devletin cemevlerini ibadet yeri olarak tanımasını” istediği, “Köyden kente göç eden Alevilerin sorunları var. Bunlar farklı grupların kontrolüne girebiliyor ve etkilenebiliyorlar. Onların İslam’dan kopma riski var. Bunun önüne geçmek için cemevlerinin ibadet yeri olarak tanınması gerekir” dediği kaydedildi.

”SİZ HİÇ HRİSTİYANLIKTA KİLİSE DIŞINDA İBADET YERİ DUYDUNUZ MU”
 
Başbakan Erdoğan ise Özdalga’nın sözlerine, “İslam’da ibadet yeri camidir. Cemevleri kültürel mekanlardır. Siz hiç Hristiyanlıkta kilise dışında bir ibadet yeri duydunuz mu? Alevi kardeşlerimiz de bizim gibi Müslüman’dır. İslam’ın farklı bir yorumunu yapmaktadırlar” karşılığını verdi.

Özdalga’nın “Tarihi gerçekler İslam’da birden fazla ibadet yerini zorunlu kılıyor” sözlerine ise Başbakan, “Bu diğer dinlerde de geçerli. Kültürel mekanlar ile ibadet yerlerini karıştırmamak gerekir” cevabını verdi. Haluk Özdalga’nın tekke ve zaviyeleri kapatan yasanın kaldırılmasını da istediği öğrenildi.

”BAŞÖRTÜSÜNÜN VAKTİ VAR”
 
Başbakan Erdoğan, başörtüsü ile ilgili de “Bu konuyu zamana yaymak lazım. Her şeyin bir vakti var” dedi