CHP’li Emecan, Bağcılar’da kolonları patlayan binalarda mağdur olanları ziyaret etti

CHP’li Emecan, Bağcılar’da kolonları patlayan binalarda mağdur olanları ziyaret etti
27 Ağustos 2019 13:56

Bağcılar’da kolon ve kirişlerinde hasar bulunduğu için dün iki bina mühürlendi.

 

 

İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan Bağcılar ilçesindeki hasarlı binalarda inceleme yaptı ve vatandaşların şikayetlerini dinledi.

 

 

CHP’li Emecan konuyla ilgili basın açıklamasında şunları kaydetti:

 

 

“İstanbul Bağcılar İlçesi, Fatih Mahallesi, Demircan Sitesinde kolonları patlayan binalarda mağdur olan vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Binaların mühürlü olması nedeniyle inceleme fırsatı bulamadığımız sitenin çevresindeki binalarda yaptığımız incelemelerde, birçok vatandaşımızın can güvenliklerinin tehlikede olduğunu ve yetkililerin ise durumun vahametine rağmen herhangi bir önlem alma ve çözüm geliştirme çabası içerisinde olmadıkları yönünde çok sayıda şikâyet aldık.

 
Kendimde inşaat mühendisi olmam nedeniyle, kısaca yaptığımız incelemede çevre binaların kolon ve kirişlerinde meydana gelen hasarların bu bölgedeki birçok binada acilen önlem alınmasını gerektiğini göstermektedir. Karot sadece kolonu patlayan binalardan alınmış fakat çevrede tehlike arz eden binalardan alınmamıştır. Binalarda oturan vatandaşlarımız tarafımıza korkularını ve endişelerini dile getirmiş, kendilerine bir çözüm getirilmediği takdirde binalarda oturmak zorunda olduklarını ve çaresizliklerini iletmişlerdir.

 
Ekteki fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere, binalarda ileri derecede korozyon oluşmuş, donatı bitmiş, beton yanmış ve kolon etriye aralıkları 30 cm’nin üzerine çıkmıştır.

 
İncelemeler sonrası telefonla görüştüğüm Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM, bölgede hemen bir inceleme başlatacaklarını söylemişlerdir.

 
Ülkemizde yaşanan acı deprem sonrası, 20 yıldır alınmayan önlemler nedeniyle İstanbul’daki eski binalar ayakta duramıyor ve artık ben yıkılıyorum diye adeta çığlık atıyor.
Daha fazla can ve mal kaybının önüne geçilmesi için Bağcılar ilçemizde bu bölgeden başlamak üzere önlem alınmalı, kentsel dönüşüm uygulamaları başlatılmalı, yetkili ve uzman kişilerce daha ayrıntılı incelemeler yapılarak vatandaşlarımızın mağduriyetleri acilen giderilmelidir.”